Gångbron till Hjorthagen är på gång

Planerna på en gång- och cykelbro mellan Hjorthagen och Gärdet rullar vidare. Östermalms stadsdelsnämnd ställer sig bakom medborgarförslaget.

  • Publicerad 20:13, 7 sep 2011

– Det känns jättebra att våra lokalpolitiker förstår vilka positiva effekter det här får, säger Christer Langseth som tillsammans med en grupp Hjorthagsbor står bakom förslaget.
Tankar på en förbindelselänk mellan Gärdet och Hjorthagen har funnits ända sedan tunnelbanan till Ropsten invigdes i slutet av 60-talet. Som Östermalmsnytt tidigare skrivit går det aktuella förslaget ut på att en gång- och cykelbana med relativt små medel kan byggas utmed ena sidan av tunnelbaneviadukten som går över Tegeluddsvägen.

Frågan högaktuell
Frågan är högaktuell då arbetet med Norra länken pågår för fullt och befaras skärma av Hjorthagen från övriga stadsdelen. Om bron ska byggas bör den så tidigt som möjligt finnas med i trafikplaneringen. Östermalms stadsdelsnämnd är enig om att förslaget är en viktig lokalfråga och har med hjälp av ett särskilt uttalande ställt krav på att förslaget ska få gehör.
‒ Vi äger ju inte frågan men gör vad vi kan för att bron ska kunna bli verklighet. Det är en viktig fråga för stadsdelen och jag tror alla är överens om att det är en mycket bra idé, säger Johan Sjölin (M), ordförande i stadsdelsnämnden.

I linje med visionen
En gångbro ligger helt i linje med Stadens vision om Stockholm som en miljövänlig promenadstad, särskilt eftersom Norra Djurgårdsstaden är utpekat som ett av stans miljöprofilområden.
‒ Vi ska sätta oss ner och diskutera om hur vi ska gå vidare, men det känns som sagt riktigt bra att vi har lokalpolitikerna bakom oss i den här frågan, säger Christer Langseth.
Ärendet kommer framöver behandlas av Trafik- och renhållningsnämnden samt Exploateringsnämnden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mystisk stank tillbaka i Stockholm

Nyheter Luktar som en "brakmök" – hjälp till att lösa mysteriet Stanken över Kungsholmen verkar vara tillbaka. I helgen kunde en frän doft av ”brakmök” och ”ruttet ägg blandat med avlopp” kännas. Men orsaken är fortfarande ett mysterium.måndag 24/9 20:00

Grönans utbyggnad får tummen upp

Nyheter "Vi behöver bli större" Gröna Lund vill sedan många år bygga ut. Efter att planerna varit på samråd ser framtiden ljus ut för mer nöjesfält på Djurgården.måndag 24/9 19:00