Misstänkta. Fyra personer är nu häktade för inblandning i mordet på Bällstavägen i Mariehäll. Foto: Mikael Andersson

Gängledare i Söderort häktad för dödsskjutningen i Mariehäll

Fyra personer sitter nu häktade för dödsskjutningen i Mariehäll i november. En av dem pekas ut som ledare av det kriminella Östberganätverket, skriver Dagens Nyheter.

  • Publicerad 11:57, 17 jan 2018

Det var i november förra året som en bil började skjuta mot en annan medan de färdades längs med en flera hundra meter lång sträcka på Bällstavägen i Mariehäll. En person, utpekad som ledare för det så kallade Bredängsnätverket, dödades i skjutningen.

Mord i Västerort kopplas till gängkonflikt i Söderort

Polisen har nu häktat fyra personer, misstänka för inblandning i mordet, skriver Dagens Nyheter.

Den senaste personen att häktas är en 20-åring som i sin tur pekas ut som ledare för det så kallade Östberganätverket. Östberga- och Bredängsnätverket har sedan länge en pågående konflikt med varandra. Den nu häktade 20-åringen utsattes själv för ett mordförsök år 2016 då den bil han färdades i blev beskjuten. Men om skjutningen i Mariehäll var en hämndaktion för mordförsöket vill polisen inte gå in på.

Polisen: Här är gängkrigen bakom morden i Söderort

De tre andra som nu sitter häktade är en 22-åring, en 21-åring samt en 35-åring, enligt DN.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Stoppa bostadsplanerna i Mariehäll

770 nya lägenheter ska klubbas imorgon När 770 nya lägenheter ska klubbas i Mariehäll blir avsaknaden av skolplatser återigen en het fråga som splittrar politikerna.tisdag 22/5 16:17

Högt söktryck – nu byggs Blackan ut

Allt fler elever ska kunna komma in på populära skolan Fler blivande gymnasieelever ska få möjlighet att komma in på sina förstahandsval. Nu byggs populära Blackebergs gymnasium ut så att ytterligare 400 elever ska få plats.tisdag 22/5 11:32