Ska öppna dansstudio i garage. Susie Häggqvist är en bakom Sabor latino dance academy som ska flytta in i Vanadisgaraget. Foto: Miguel Vergara

Garage i Vasastan ska fyllas med dans

För tre år sedan bildades Sabor latino dance academy. Nu har de växt ur sina lokaler vid Östermalmstorg och planerar att flytta in i Vanadisgaraget.

  • Publicerad 19:30, 11 dec 2019

Sabor latino dance academy erbjuder bland annat salsakurser och öppnade för tre år sedan. Då hade man inga egna lokaler utan hyrde in sig hos andra.

– Vi fick tips om en lokal på Sibyllegatan vid Östermalmstorg. Det var perfekt läge för oss och vi kom snabbt in i området. Men efter ett tag kändes lokalen för liten. Vi hade bara en danssal. Det var mysigt men vi fick växtvärk, säger Susie Häggqvist.

Har sökt bygglov

Via hyresvärden blev de sammankopplade med Green Group som äger ett stort antal fastigheter där det finns ytor under mark i Stockholmsområdet. Nu är planen att man ska bedriva verksamhet på 500 kvadratmeter yta i Vanadisgaraget på Vanadisvägen 2-4 där det finns p-platser som inte används. Bygglov är inskickat.

– Vi hade tittat på lokaler utanför centrum som var större men tyckte det kändes för riskabelt. Det här känns helt rätt. Nu hoppas vi bara att bygglovet går igenom snart, vi flyttade ut från lokalerna vid Östermalmstorg den sista juni. Egentligen var planen att det skulle överlappa, men det har dragit ut lite på tiden, säger Susie Häggqvist.

Utspridd verksamhet

Under hösten har de verksamheten utspridd i olika lokaler.

– Oavsett när vi får besked kommer det nog att bli så i vår också eftersom lokalen måste anpassas.

Tanken med den nya lokalen är bland annat att bredda verksamheten för barn.

– Vi vill starta fler barnklasser. Vi kommer också att fortsätta med vår seniorverksamhet och starta ytterligare en klass. Den har varit jättepoppis. Självklart fortsätter vi även med vår kärnverksamhet som är kurser för ungdomar och vuxna på kvällarna. Vi brinner för att tävla och träna amatörtränare att bli proffs, säger Susie Häggqvist.