Eld. Räddningstjänsten får under måndagen flera larm till följd av åskovädret som drog in över länet. Foto: Sacharias Källdén

Garagebrand och utrymt köpcentrum efter åskan

Måndagseftermiddagen bjöd till med ett riktigt oväder i länet. Bland annat har ett köpcentrum fått utrymmas efter ett blixnedslag, och det är ännu oklart när det kommer att öppna.

  • Publicerad 16:25, 15 jul 2019

Efter åskovädret som drog in över Stockholm under måndagseftermiddagen har flera larm om bränder inkommit till Södertörns brandförsvar, något som lokaltidningen Mitti var först med att rapportera.

Ett sådant larm handlade om ett brinnande garage i Tyresö, där blixten hade slagit ner. På plats konstaterades det att det rör sig om en glödbrand. Ingen skadades i samband med branden som skulle gå att släcka utan spridningsrisk.

– Garaget står långt från övriga byggnader, säger Roger Magnusson, opererativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, till tidningen.

Haninge centrum utrymt

Även Haninge centrum drabbades av måndagens oväder, efter att en blixt slagit ner på köpcentrumets tak. Till följd har köpcentrumets larmanläggning dragit igång, och man fick utrymma och stänga köpcentrumet.

– Det är själva larmanläggningen som blivit utsatt för ett åsknedslag och då larmat, säger Roger Magnusson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund, till tidningen.

Det är fortfarande oklart när Haninge centrum kan öppna igen.