Djurgårdshofs flicklag tränar på Gärdet. På nationaldagen kan vem som helst vara med. Foto: Djurgårdshof IK

Gärdet fylls med sport på nationaldagen

Ett sätt att fira 6 juni är att prova på olika sporter. Under nationaldagen förvandlas nämligen Gärdet till en enda stor idrottsplats.

  • Publicerad 20:00, 3 jun 2018

Fotboll, beachvolley, basket, cricket (!) och så handboll. Det är några av sporterna man kan testa på under Gärdet games den 6 juni. När det kommer till det sistnämnda så är det den klassiska Östermalmsföreningen Djurgårdshof IK som håller i arrangemanget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi har 150 spelare fördelade på tio lag, så vi är den största handbollsklubben i stan som verkar norr om Slussen. På Gärdet games kommer vi köra lite prova på, där man kan få testa att spela handboll själv med bland annat hastighetsskjutning. Det blir även några uppvisningsmatcher med våra ungdomar och barn, säger Niclass Björlund, tränare och styrelseledamot i föreningen.

Klubben har växt mycket de senaste åren, då de aktiva har ökat stadigt med ungefär 20 procent per år. Ett problem finns dock när man ska bedriva breddidrott i innerstan. Precis som för många andra, berättar Niclass Björlund, är bristen på ytor stor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Hallbristen är fundamental. Det är katastrof idag, faktiskt. Vi samsas med innebandy och basket och alla tre sporterna växer, säger han.

Gärdet games

6 juni klockan 10–16 på Gärdet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00