Så här var det tänkt att tillbyggnaden på Jungfrugatan skulle se ut. Bilden är ett fotomontage. Foto: Nyréns arkitekter

Gårdshus på Östermalm krymptes till förråd

En förrådsbyggnad på 25 kvadratmeter på gården. Det är allt som blev kvar av planerna på 16 nya bostäder i kvarteret Ynglingen på Östermalm.

  • Publicerad 14:22, 13 mar 2018

De kritiserade planerna på 16 nya bostäder genom på innergården mellan Jungfrugatan, Sibyllegatan och Karlavägen samt ett påbyggt våningsplan på Jungfrugatan 23 är stoppade.

Planerna väckte starkt missnöje bland flera grannar som menade att det kommer bli mörkt och trångt på innergården och i våras förra året bordlades detaljplanen flera gånger innan den återremitterades till stadsbyggnadskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen är ute på granskning för andra gången och nu finns bara ett 25 kvadratmeter stort förråd kvar i den. Resten bekräftar bara att befintliga verksamheter kan fortsätta att finnas i fastigheten.

Granskningsperioden, alltså den sista möjligheten att tycka till om planen, pågår till och med den 4 april. Planen kan antas i slutet av maj.

Så här såg förslaget på byggnader på innergården ut. Bilden är ett fotomontage. Foto: Nyréns arkitekter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48

Här kan du kolla VM på tjock-tv – utan ljud

Nyheter Ägaren inför Sverigematchen: "Kommer nog inte så många" I dag spelar Sverige sin första VM-match och på flera håll och ställen runtom i stan visas den på storbildsskärm. På klassiska fiket Ritorno i Vasastan visar man också matchen, men utan ljud.måndag 18/6 11:39