Garnisonen ska öppnas upp mot gatan, enligt fastighetsägaren och Stockholms stads nya planer. Foto: Erik Simander

Garnisonen kan få hotell, bostäder och skola

Vasakronan har storslagna planer för klassiska kontorskomplexet Garnisonen. Tillsammans med Stockholms stad tittar man nu på hur byråkratkolossen kan utvecklas i framtiden.

  • Publicerad 13:15, 25 maj 2018

Under flera år har fastighetsägaren Vasakronan funderat på hur man kan använda Garnisonen med kvarter på bästa sätt i framtiden. Nu har planerna tagit ett rejält kliv framåt när ett så kallat planavtal tecknats mellan Vasakronan och Stockholms stad. Det ska, om allt går i lås, innebära att man i nästa läge börjar arbeta med att ta fram en detaljplan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu kan vi avslöja att man vill bygga hotell, skola och bostäder med det stora målet att öppna upp den idag slutna jättebyggnaden. Dessutom vill man, enligt avtalet, öka antalet byggrätter och få till en förtätning i området.

– Idag har vi ett landmärke på Östermalm i form av Garnisonen, men det stänger i stort sett klockan 17. Vi vill öppna upp kvarteret och få in andra inslag. Var vi kommer landa vet vi inte säkert än, utan vi jobbar på tillsammans med staden, säger Anna Nyberg, chef för fastighetsutveckling i Stockholm på Vasakronan.

I avtalet nämns hotell, skola och bostäder?

– Ja, vi tittar absolut på möjligheten. Framförallt talar vi om bostäder vid delen mot Linnégatan i det här läget.

Någon tidsplan finns ännu inte för projektet, enligt Anna Nyberg. Just nu arbetar man med en kulturhistorisk undersökning.

– Det är viktigt att de kvalitéer som finns bevaras. Så vi gör en grundlig översyn just nu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21