Nytänk. Garnisonens entré ska bli en plats där människor vill hänga. Foto: Patrik Wirén

Garnisonens entré ska bli hängvänlig lounge

Garnisonens entré på Karlavägen 100 står inför stora förändringar. Under 2019 väntar både en rejäl ansiktslyftning och nya verksamheter.

  • Publicerad 18:48, 30 okt 2018

Fastighetsägaren Vasakronan planerar en riktig storsatsning på att förnya entréplanet till Karlavägen 100. Detaljerna är ännu inte klara men i stora drag handlar det om att göra platsen mer trivsam och välkomnande. Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan i Stockholm, säger att de vill skapa "någonting nytt och spännande."

– Vi vill göra det trevligare och mer attraktivt för besökarna. Entrén skulle kunna ha mer av en loungemiljö där folk kan slå sig ned en stund med datorn innan ett möte till exempel. En plats där man vill hänga och inte bara ska ta sig igenom, med mer liv och rörelse, säger han.

Förändringen ska bland annat ske med hjälp av belysning, en ny sittmiljö och växter. Dessutom ska receptionen flyttas, entréerna upp till lokalerna i huset ska tydliggöras och snurran där besökarna går in ska bytas ut.

Garnisonen kan få hotell, bostäder och skola

Som observanta läsare noterat har Staples redan lämnat Garnisonen. Vilken verksamhet som flyttar in i de tomma lokalerna är dock medvetet oklart i nuläget. Innan Vasakronan kommit längre i sina planer för entrén vill de avvakta med uthyrningen.

– Det är en lokal vi vill behålla spelbar tills vi har kommunicerat med kunderna om deras behov, konstaterar Ronald Bäckrud som tillägger att det inte finns någon deadline för projektet.

– När vi väl tagit beslutet kör vi på i full fart. Men vi behöver nog hela 2019 på oss innan det är helt klart, säger han.

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak