Nytänk. Garnisonens entré ska bli en plats där människor vill hänga. Foto: Patrik Wirén

Garnisonens entré ska bli hängvänlig lounge

Garnisonens entré på Karlavägen 100 står inför stora förändringar. Under 2019 väntar både en rejäl ansiktslyftning och nya verksamheter.

  • Publicerad 18:48, 30 okt 2018

Fastighetsägaren Vasakronan planerar en riktig storsatsning på att förnya entréplanet till Karlavägen 100. Detaljerna är ännu inte klara men i stora drag handlar det om att göra platsen mer trivsam och välkomnande. Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan i Stockholm, säger att de vill skapa "någonting nytt och spännande."

– Vi vill göra det trevligare och mer attraktivt för besökarna. Entrén skulle kunna ha mer av en loungemiljö där folk kan slå sig ned en stund med datorn innan ett möte till exempel. En plats där man vill hänga och inte bara ska ta sig igenom, med mer liv och rörelse, säger han.

Förändringen ska bland annat ske med hjälp av belysning, en ny sittmiljö och växter. Dessutom ska receptionen flyttas, entréerna upp till lokalerna i huset ska tydliggöras och snurran där besökarna går in ska bytas ut.

Garnisonen kan få hotell, bostäder och skola

Som observanta läsare noterat har Staples redan lämnat Garnisonen. Vilken verksamhet som flyttar in i de tomma lokalerna är dock medvetet oklart i nuläget. Innan Vasakronan kommit längre i sina planer för entrén vill de avvakta med uthyrningen.

– Det är en lokal vi vill behålla spelbar tills vi har kommunicerat med kunderna om deras behov, konstaterar Ronald Bäckrud som tillägger att det inte finns någon deadline för projektet.

– När vi väl tagit beslutet kör vi på i full fart. Men vi behöver nog hela 2019 på oss innan det är helt klart, säger han.

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33