Gasläckorna i sim- och idrottshallen är fortfarande ett mysterium. Men nu har staden med tätningar och nya vattenlås minskat risken för att det ska ske igen. Foto: Eva Tonström

Gasläckan i Högdalens simhall – en gåta

Gasläckan i Högdalens sim- och idrottshall är fortfarande ett mysterium. Trots att fyra personer tvingats uppsöka sjukhus har staden nu lagt ner felsökningen.

  • Publicerad 11:44, 9 jan 2019

Det är oklart vad som orsakade de gasläckor Högdalens sim- och idrottshall som uppkom under hösten och som gjorde att fyra personer fick föras till sjukhus med domningar i kroppen, berättar Linda Laine pressansvarig på fastighetskontoret.

– Vi har haft experter och specialister på plats i flera veckor. Ingen har kunnat konstatera var föroreningen kom ifrån, säger Linda Laine och fortsätter:

– Proverna på partiklarna från föroreningen har även skickats till labb där de analyserats och inte heller där kan någon säga definitivt var för typ av förorening det handlat om.

Vidare säger hon att inte ens läkarna – som undersökte de fyra personer som fick föras till sjukhus – kan säga vad det är för typ av gas som gav patienterna domningar i kroppen.

Experterna tror att gasen kom utifrån och inte från själva idrottsanläggningen, varför staden fått i rekommendation att täta befintliga ledningar och skaffa nya vattenlås.

Känner ni er trygga med lösningen?

– Alla specialister vi anlitade som arbetade med föroreningarna sa redan från början att det skulle vara svårt att lokalisera källan. Nu har vi vidtagit åtgärder så att inga läckor utifrån ska kunna tränga in i byggnaden, säger Linda Laine.

Högdalens idrottshall fortsatt stängd

Högdalens idrottshall åter öppen

"Hallen avstängd tillsvidare pga utredning". Så stod det på entrén i höstas. Foto: Eva Tonström

29 miljoner ska öka tryggheten på gator och torg

Nyheter ✓Alla områden som får pengar ✓Belysning ✓Insatser mot illegala bosättningar På onsdagseftermiddagen väntas 23 projekt, som syftar till att skapa en tryggare utemiljö i Stockholm, beviljas pengar ur stadens trygghetsfond. Totalt avsätts drygt 29 miljoner kronor. Men...onsdag 19/6 16:33

KIart: Nya bostäder byggs längs Örbyleden

Nyheter "Bidrar till en tryggare och mer urban närmiljö för de boende" Nu har det planerade bygget av 380 lägenheter längs en av stadens mest trafikerade leder, Örbyleden, vid Bandhagen klubbats av fullmäktige.onsdag 19/6 15:57