UTRYMS. En renovering på Atterbomsvägen gör att gatan måste utrymmas under en längre tid. Men det ska gå att köra och gå på vägen under renoveringen, dock med begränsad framkomlighet. Foto: Per Brandt

Gata på Kungsholmen utryms – minst ett år

Atterbomsvägen ska utrymmas under minst ett år. Det får boende att undra var de ska parkera sina bilar.

  • Publicerad 11:51, 30 aug 2018

Skyltar på Atterbomsvägen meddelar at gatan ska hållas utrymd från 3 september i år till 31 december 2019. Det har fått många läsare att höra av sig till Vårt Kungsholmen och undra vad det är frågan om. Svaret? Det är Stockholmshems fastighet på Atterbomsvägen 48 som ska renoveras med bland annat stambyte.

Eftersom gatan är så smal med parkering på båda sidor måste den hållas utrymd så att transporter till och från renoveringen kan komma fram, något trafikkontoret har godkänt.

Enligt bostadsbolaget kommer gatan att vara öppen, men med begränsad framkomlighet och även i vissa fall reglerad med flaggvakter. Även parkeringsplatser längs med gatan kommer försvinna under renoveringen, men hur många det rör sig om är oklart.

– Det kommer inte att vara möjligt att parkera på gatan utmed byggarbetsplatsen. Parkeringsplatserna är inte markerade vilket gör det svårt att bedöma exakt hur många platser som påverkas. Skyltar som indikerar var det inte går att parkera kommer sättas upp, uppger Hanna Grön, presstalesperson på Stockholmshem.

Enligt henne har de också informerat fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och Klastorpsskolan om renoveringen och vikten att respektera avspärrningarna och tillfälliga väganvisningar.

Målet är att arbetet ska vara helt klart till nästa höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42

Då väntas besked om försenad skolutbyggnad

Nyheter Planerna för Rödabergsskolan pausade efter överklagan Nästa vecka hoppas staden på att få grönt ljus för att få upp en paviljong vid Rödabergsskolan. Det är en förutsättning för att man ska kunna sätta i gång med den försenade utbyggnaden av skolan.onsdag 19/9 14:09