P_BÖTER. På Järnvägsgatan lappades över 1000 bilar förra året. Foto: Leif Oldenburg

Gatorna där flest lappas i Sundbyberg

Sturegatan var med marginal den gata där flest fordon lappades under 2018. 1769 anmärkningar var mer än 400 fler än grannen Järnvägsgatan.

  • Publicerad 13:25, 25 feb 2019

Det är olydnaden i centrumområdet som gör Sundbyberg till landets trea, efter Solna och Stockholm, när det gäller parkeringsböter på kommunala gator.

– Det är en liten stad med stort invånarantal, säger parkeringsingenjören Ann-Marie Lönnqvist, som förklaring till att Sundbyberg hamnar högt i statistiken som Transportstyrelsen presenterade härom veckan.

Fem av de sex gatorna med flest anmärkningar ligger i direkt anslutning till centrumkärnan. Här utfärdades totalt 6 347 parkeringsböter under 2018.

Sexa på Sundbybergs interna lista kom Trädgårdsgatan i Lilla Alby med 765 parkeringsböter.

Som jämförelse finns det en enda gata i Stockholm/Västerort med fler än 1 000 parkeringsanmärkningar och det är Isafjordsgatan i Kista, 1 007.

Sundbyberg har fyra gator där över tusen böter utfärdats under 2018.

Listan:

Sturegatan, 1 759 anmärkningar

Järnvägsgatan, 1 387

Esplanaden, 1 224

Fredsgatan, 1 017

Tulegatan, 950

Trädgårdsgatan, 765

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

100 meter bro lyfts på plats i natt

Nyheter Milstolpe för nya tvärbanan Det har varit många turer kring tvärbanans nya Kistagren och processen har dragit ut på tiden. Men natten till onsdag når bygget en viktig milstolpe, då en del av tvärbanebron vid Bromma blocks sätts...tisdag 19/3 16:32

Akademin ska skapa praktikplatser åt fler

Nyheter Med Arbetsförmedlingen i förändring behövs nya vägar till jobb och studier. Efter några lyckade försök i bostadsområden i Frölunda och Helsingborg tar TalangAkademin nu avstamp i en hel stad –...tisdag 19/3 9:44