General. Festivalgeneralen Thorsten Andreassen har arrangerat Stockholm Street Festival i sju år. Foto: Zack Segelström

Gatuartister intar stadens torg

Ladda för spektakulära uppträdanden i sommar. Rockrings-trix, golden fairies, jonglörer och mycket mer står på programmet när gatuartister intar Stockholm Street Festival i mitten på juli.

  • Publicerad 13:21, 2 jul 2018

För sjunde året i rad åker Stockholm Street Festival på turné. Den här gången besöker festivalen Bagarmossen, Medborgarplatsen och Skärholmen innan de far vidare till andra städer.

­ Vi har inte åkt runt i Stockholm på samma vis innan. Nu har vi anpassat festivalen för de mindre torgen och vi tycker att det ska bli jättekul att vara på nya platser och möta nya människor, säger arrangören Thorsten Andreassen.

Clown från Argentina

Den 14, 15 och 18 juli är det helt enkelt fullt pådrag runt om i Stockholm. Dels får staden besök av den annorlunda clownen Fermin från Argentina som med sin speciella, lågmälda stil interagerar med åskådarna. En annan som kommer vara på plats i Stockholm är Dynamike, den kanadensiske, prisade publikmagneten som numera bosatt i Danmark. Det sägs att han brukar få sin publik att gapa av förtjusning när han exempelvis får för sig att cykla på höghjuling samtidigt som han jonglerar med en motorsåg.

"Riktigt bra artister i år"

Men det är långt ifrån allt. Schemat är späckat med spännande akter och vill en inte hänföras av jonglörer, clowner, illusionister, akrobater, trollkarlar, trapezartister och komiker så kommer det finnas en cirkusskola på plats.

­ Det är riktigt bra artister i år, men vi måste tyvärr konkurrera med VM. Vi får se hur det går men jag hoppas på att det blir fint väder och att många människor rör sig ute. Jag skulle vilja att tidigare besökare tog med sig sina vänner och bekanta för att se festivalen, säger Thorsten.

Gatuartister samlas i Kungsan nästa helg

Blandat. Förra året bjöd Katie Wright från Australien på en blandning av cirkus, gatuteater och kabaret i Kungsan. Foto: Stockholm Street Festival

Här kan du se gatuartisterna

Torget i Bagarmossen 14 juli

Skärholmen centrum 15 juli

Medborgarplatsen 18 juli

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.