Förra året. Det har blivit en tradition att fastighetsägarna och staden ordnar aktiviteter på Norra Stationsgatan. Bland annat blir det ett lopp för barn mellan 3 och 10 år. Foto: Mikael Sjöberg

Gatufest ska lyfta gata i Hagastaden

Lopp för barn, foodtrucks, arkadspel och barberare. Snart är det dags för en festlig dag på Norra Stationsgatan som i år anordnas i samarbete med Världens barn.

  • Publicerad 16:50, 16 maj 2019

Den 25 maj mellan 11 och 15 är det dags för fest på Norra Stationsgatan. Det är fastighetsägarna på gatan som i samverkan med Stockholms stad som samverkar för att lyfta Norra Stationsgatan. Sedan 2017 har de haft olika aktiviteter i gatumiljön. I år blir det bland annat Kids Street Run, ett lopp för barn mellan tre och tio år.

– Förra året sprang 150 barn och vi ser redan nu ut att spräcka det rekordet. I år samarbetar vi med Världens barn och Byggherresamverkan skänker 100 kronor per barn och varv de springer, säger projektledaren Gunilla Sunnros.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Barnen som springer får diplom och chokladmedalj.

Förutom loppet kommer det att hända en massa annat på Norra Stationsgatan för barn och vuxna, mittemellan där de färdiga husen står klara och där det byggs vidare.

Det kommer att rullas ut en stor konstgräsmatta där det kommer att ställas upp foodtrucks och olika tält.

– Världens barn är där och berättar om sin verksamhet, det kommer att finnas visningslägenheter, arkadspel, barberare och ballongknytning, säger Gunilla Sunnros.

Samma dag kommer Stockholms stad ha premiär för en utställning om Hagastaden på Solnavägen 1 E. Personal som arbetar med projektet kommer att finnas på plats och alla barn bjuds på isglass och vuxna på kaffe. Det blir dessutom tipspromenad. Fri entré!

Foto: Mikael Sjöberg

Loppet

Vill man vara med och springa ska man föranmäla sig via https://norrastationsgatan.se/streetrun