Milad Jajo tar förortskonceptet till innerstan.

Georgisk krogstjärna öppnar i Vasastan

Kvarterskrogen i Skärmarbrink fick en överraskande nominering till White Guides lista. Nu har man öppnat en liknande krog – mitt i stan.

  • Publicerad 18:07, 24 jul 2018

Tbilisis Hörna i Skärmarbrink serverar äkta georgisk mat och inte minst landets säregna vin. Det har gått så bra att krögaren Milad Jajo nu öppnar en till restaurang med snarlikt koncept. Khachapuri Bar öppnade för en dryg vecka sedan på Sankt Eriksgatan 108.

– Vi har haft den här lokalen i ett drygt år och drivit kafé med georgisk stil. Men vi kände att det inte räcker. Nu öppnar vi fullt ut med lunch, middag och georgisk vin och öl. Enda skillnaden från stället i Söderort är att vi saknar kolgrill här, säger Milad Jajo.

Att tidigare i år bli nominerad till White guide var en överraskning, minst sagt.

– Jag blev förbryllad, det är inte så vanligt att restauranger som ligger i förorten är med på listan, sa Milad Jajo till StockholmDirekt då.

Kvartershak i Skärmarbrink – i White Guide

Han och personalen fick gå på gala i Stadshuset och även om man inte kom med i den slutgiltiga guiden den gången så gav upplevelsen mersmak.

– Nästa gång är det kanske dags? säger han och skrattar.

Det georgiska köket handlar mycket om grytor med valnöt som en speciell ingrediens. Köket liknar inget annat och Milad Jajo reser en gång i halvåret till Georgien för att införskaffa de genuina kryddorna. Nu hoppas han att innerstadsborna ska ta maten till sitt hjärta.

– Vi hade efter nomineringen otroligt mycket folk i Skärmarbrink och det har hållit i sig. Jag tror det passar lika bra här, säger Milad Jajo.