Tbilisi. Irma Epremidze är restaurangansvarig och vill att alla gäster ska känna sig som hemma. Foto: Ella Söderberg

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.

  • Publicerad 16:54, 25 jun 2019

Den 7 mars slog Georgian House upp portarna på Drottningholmsvägen 322. Tidigare låg här en indisk restaurang, men nu är det fokus på spenatröror med valnötter, lammgrytor och khachapuri, det klassiska ostbrödet, som gäller.

Väggarna är målade med kända gator i huvudstaden Tbilisi, och enligt restaurangansvarige Irma Epremidze jobbar man bara med färska varor.

– Vi lagar aldrig någon mat dagen innan utan man måste få färsk mat för att må bra, inget fryst eller halvfabrikat, säger hon.

Hemlagad stämning

Hon, precis som alla de andra som jobbar på restaurangen, är från Georgien, och Irma säger att de vill få gästerna att känna sig hemma. Koriander, persilja och granatäpple är vanliga ingredienser i den georgiska matlagningen.

– Vi är inte bara här för att jobba, utan för att vi älskar nöje. Därför pratar vi gärna med gästerna, alla ska känna sig välkomna hit, det ska kännas som att man är hemma hos mamma.

Livemusik på helgerna

De har sedan de öppnade fått en del stamgäster. Irma berättar att de har gäster från Armenien och Ryssland, men även många svenskar som varit i Georgien tidigare. Irma tror att många Brommabor kommer tycka det är spännande med en annan slags restaurang.

Inne i lokalen, vid sidan av matborden, finns en scen som funnits sedan tidigare.

Varje helg har Georgian House olika band som spelar, både georgisk folkmusik och svenska låtar. För några veckor sedan var det även barn från Georgien på besök som höll konsert för middagsgästerna.

– Mot slutet av kvällen är det vanligt att börjar folk dansa, även personalen, säger Irma Epremidze.

Musik. I restaurangen finns en scen där det varje helg är band som spelar. Foto: Ella Söderberg

Läge. Restaurangen ligger på Drottningholmsvägen och har även en uteservering. Foto: Ella Söderberg