Gigantisk vattenrutschbana tillbaka på Gärdet

Leklandet som de senaste somrarna funnits på Gärdet återkommer inte i år. Men på lördag har de som trots det vill åka det gigantiska vattenrutschbanan chansen.

  • Publicerad 14:21, 13 jun 2018

Waterslide Obstacle Rush, ett hinderbanelopp på Gärdet, går av stapeln på lördag klockan 10:30. På banan möts den tävlande av stora uppblåsbara hinder.

Avslutningen av loppet är en gigantisk vattenrutschbana, eller waterslide som den också kallas. Vår reporter Johann Bernövall testade slajden förra året, vilket går att se i spelaren ovan. I år är den dock inte lika lång, men högre.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare somrar ingick slajden i ett stort lekland, "Sommarkul på Gärdet", men det tar uppehåll den här sommaren. Enligt arrangörernas hemsida kan leklandet återkomma i framtiden.

Loppet genomförs i två olika åldersgrupper, 6-14 år samt 15 år och uppåt.

Reporter Johann Bernövall testar vattenrutschbanan på Gärdet. Foto: Maja Brand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här öppnar en sydvietnamesisk krog i City

Nyheter Populärt kök ynglar av sig För drygt ett och ett halvt år sedan slog Eatnam upp portarna på Odenplan. Nu ynglar det sydvietnamesiska stället av sig i City.tisdag 23/10 19:30