Skickade dödshot. Ekeröbon döms nu för 17 fall av olaga hot. Foto: Mostphotos

Gillade inte att exet hade en ny – döms för 17 hot

Att exet träffade en ny man kunde en 52-årig Ekeröbo inte acceptera. Nu döms han för att ha skickat ett stort antal hotfulla sms.

  • Publicerad 01:15, 8 nov 2019

Ekeröbon och kvinnan hade tidigare en relation som tog slut 2009. För tre år sedan träffade kvinnan en ny man, vilket 52-åringen fick reda på ett halvår senare. Då började han ringa henne för att få veta mer om den nya pojkvännen. Men när hon inte svarade började han skicka sms i stället.

Flera av meddelandena innehåller konkreta dödshot. Vissa är riktade till kvinnan, men främst till hennes nya pojkvän. 52-åringen skriver bland annat att han ska döda honom och att han inte är rädd för att ta ett fängelsestraff.

Merparten av de hotfulla meddelandena skickades under 2017.

Döms till samhällstjänst

Mannen döms nu för 17 fall av olaga hot till skyddstillsyn och samhällstjänst. Han har nekat till alla anklagelser och hävdat att han inte haft uppsåt att skada någon.

Tingsrätten anser dock att meddelandena inte kan tolkas på annat sätt än hot om att skada målsägandena. Rätten skriver även att hoten är framförda tillsammans med aggressiva och ibland mycket kränkande uttalanden.

Även i februari dömdes 52-åringen för flera fall av olaga hot mot ex-flickvännen och hennes pojkvän. Då blev straffet dagsböter.

Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Quiz. Testa dina kunskaper om lediga veckan Mälaren ligger öppen, snödroppar blommar och åkrarna lyser i olika nyanser av grönt och brunt. Men skenet bedrar – det är fortfarande februari och sportlovet är här. Det första du ska göra? Utmana...lördag 22/2 7:30

Guldregn över Bromma gymnasium i företagartävling

Nyheter Vann sju av tio kategorier I veckan korades Stockholms bästa UF-företag, som nu går vidare till SM. Bromma gymnasium kammade hem sju av tio guld, bland annat i kategorin Årets UF-företag, på den första tävlingsdagen.fredag 21/2 11:09

Planen: Bostäder vid Lövhagens fält

Nyheter Delade meningar bland grannarna Ett nytt bostadsområde planeras på fält vid Lövhagen i Stenhamra. En detaljplan beräknas vara klar först 2028, men denna vecka klubbades första steget.torsdag 20/2 11:52