Skickade dödshot. Ekeröbon döms nu för 17 fall av olaga hot. Foto: Mostphotos

Gillade inte att exet hade en ny – döms för 17 hot

Att exet träffade en ny man kunde en 52-årig Ekeröbo inte acceptera. Nu döms han för att ha skickat ett stort antal hotfulla sms.

  • Publicerad 01:15, 8 nov 2019

Ekeröbon och kvinnan hade tidigare en relation som tog slut 2009. För tre år sedan träffade kvinnan en ny man, vilket 52-åringen fick reda på ett halvår senare. Då började han ringa henne för att få veta mer om den nya pojkvännen. Men när hon inte svarade började han skicka sms i stället.

Flera av meddelandena innehåller konkreta dödshot. Vissa är riktade till kvinnan, men främst till hennes nya pojkvän. 52-åringen skriver bland annat att han ska döda honom och att han inte är rädd för att ta ett fängelsestraff.

Merparten av de hotfulla meddelandena skickades under 2017.

Döms till samhällstjänst

Mannen döms nu för 17 fall av olaga hot till skyddstillsyn och samhällstjänst. Han har nekat till alla anklagelser och hävdat att han inte haft uppsåt att skada någon.

Tingsrätten anser dock att meddelandena inte kan tolkas på annat sätt än hot om att skada målsägandena. Rätten skriver även att hoten är framförda tillsammans med aggressiva och ibland mycket kränkande uttalanden.

Även i februari dömdes 52-åringen för flera fall av olaga hot mot ex-flickvännen och hennes pojkvän. Då blev straffet dagsböter.

Ny upphandling av entreprenör

Nyheter Flertalet av intressenterna uppfyllde inte kvalificeringskraven. Nu måste upphandlingen för förbifartens huvudentreprenör tas om. – Alltid tråkigt att tvingas avbryta, säger Ove Strömberg,...torsdag 21/11 17:00

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt