Premiär. I kväll tar krigargudinnan Athena och civilekonomen Magdalena Kowalczyk över programledarrollen i Lyxfällan. Foto: TV4 / TV3

Gladiatorn från Söder tar över Lyxfällan

I kväll kliver gladiatorn tillika Södermalmsbon Magdalena Kowalczyk in i Lyxfällan för att styra upp folks privatekonomi.

  • Publicerad 19:50, 8 feb 2018

Civilekonomen med examen från Handelshögskolan är mer känd som krigargudinnan Athena i TV-programmet Gladiatorerna och tidigare professionell thaiboxare – nu ska Södermalmsbon Magdalena Kowalczyk tillsammans med Patrick Wincent styra upp folks privatekonomi i Lyxfällan.  

Hur känns det inför premiäravsnittet?

– Jag är lite nervös såklart, men jag hoppas det skiner igenom hur mycket jag tar uppgiften – och våra modiga deltagare – på allvar. Och att folk helt enkelt gillar min stil förstås.

Vad är det med Lyxfällan och programledarrollen som lockade dig?

– Lyxfällan handlar om folkbildning och välmående; två ämnen som intresserar mig supermycket. Dessutom var det en fantastisk chans att få göra TV som inte enbart är rolig och underhållande, utan där man även måste vara medmänsklig, smart och påläst. Det var en ny och lite läskig utmaning.

Vad är det viktigaste du kan göra i din roll som expert i Lyxfällan?

– Jag tror att många av deltagarna aldrig tidigare har träffat någon som brytt sig tillräckligt för att orka eller våga påtala deras felaktiga och destruktiva beteende. Att visa någon omtanke och respekt innebär ibland att man behöver vara obekväm och säga saker som är extremt jobbiga att höra. Det är det vi är där för.

Vad har varit svårast under inspelningarna?

– Att hitta balansen mellan att vara en inlyssnande medmänniska och samtidigt en god coach som är tillräckligt hård för att budskapet verkligen ska gå fram. Ibland vill man bara krama någon som är ledsen och skäms över sina dåliga beslut, men det är inte det som gör skillnad och hjälper de stora livsstilsförändringar som egentligen behövs.

Tre tips från coachen – så får du bättre ekonomi

Prioritera. Är det take away-latte och uteluncher, nya teknikprylar, en tjusig väska eller kanske att resa som är viktigast för dig? Livet behöver inte vara torftigt, men du får välja vad som är viktigast och skära ner på de andra sakerna till dess du har råd med allt.

Spara först – köp sen. Köp inte grejer på kredit om du inte VET att du kommer att kunna betala av räntefritt. Vänta hellre med ditt köp till pengarna finns på kontot.

Skaffa dig en buffert. Den behöver inte vara stor, men se alltid till att ha minst ett par tusenlappar undanlagda för oförutsedda händelser. Ibland är olyckan framme och då ska man inte behöva ta dyra lån för att betala rörmokare, tandläkare och liknande. 

Lyxfällans nya (och gamla) experter

Frida Boisen, ekonom och journalist. I dag digitalchef på Bonnier Magazines & Brands. Kommer att arbeta i team med Magnus Hedberg.

Magnus Hedberg har varit expert på Lyxfällan i 15 säsonger. Han är coach och föreläsare, när han inte programleder Lyxfällan.

Magdalena Kowalczyk, civilekonom, som har vunnit VM-guld, VM-silver och Nordiskt guld i thaiboxning och vält omkull deltagare i Gladiatorerna som Athena. I dag arbetar hon med hälsa, motivation och träning.

Patrick Wincent, coach och föreläsare, är grundare till Internetakuten & Dataspelsakuten. Han kommer att programleda i team med Magdalena Kowalczyk.

Kvartett. Programledarna i nya säsongen av Lyxfällan. Från höger: Patrick Wincent, Frida Boisen, Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg. Foto: TV3/Johnny Wohlin

Premiäravsnittet

– Säsongspremiären av Lyxfällan gick fantastiskt bra där vi landade på en rating av 3,3 procent i TV3:s målgrupp 15-49 år. Snittet förra säsongen var 2,4 procent, säger Susanne Nylén, presschef MTG Sverige. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.