Foto: Daniel Sjöberg

Glädje och gemenskap i Bowlinghallen

Glädje, gemenskap och strikes. Här firar BK Style ännu ett lyckat år i Enköping.

  • Publicerad 09:12, 5 dec 2017

Gunvi Säfström var egentligen inte alls intresserad av bowlingen. Via hennes make kom sporten ändå in hennes liv och sedan började hennes tre barn spela och då fanns det liksom ingen annan väg att gå.

– Jag visste inte vad det handlade om. Jag började lite grann, men jag tyckte inte det var kul. Men 1998 började jag och år 2000 började jag med de funktionshindrade, säger hon.

Tillsammans med sin dotter startade hon upp det som nu är BK Style som i och med avslutningen den här dagen firar 17 år som förening. Med sina 42 medlemmar är man största bowlingklubben i Uppland för funktionshindrade.

– Det har ökat under hösten och vi har plats för sex stycken till och sedan är det fullt. För vi har sagt tre på varje bana, fler kan de inte vara, säger Gunvi som är en riktig eldsjäl, men hon är inte ensam.

– Ledarna här är A och O. Vi har fem ledare här. Det är jättekul faktiskt, säger hon.

Humöret är på topp när käglorna rasar i jämn takt och det är uppenbart att det finns gott om spelare som är riktigt skickliga. Malin, som tar bussen till och från Bålsta för att kunna vara med, berättar att hon har spelat i fyra år och hon hymlar inte om vad som är roligast.

– Att göra strike, säger hon.

Viktigast är dock givetvis gemenskapen. Det är alla överens om.

– Jag skulle inte vilja vara utan det. Det är jättekul, säger Malin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19