Comeback. Martin Martinov kan snart återvända till sin plats på Gösta Bohmans torg vid Karlaplan. Foto: Anna Sandqvist

Glädjebesked för torghandlaren på Karlaplan

Fastighetskontoret ville inte ge honom förnyat tillstånd. Men nu har förvaltningsrätten hävt beslutet och Martin Martinov kan snart återvända till Karlaplan igen.

  • Publicerad 14:31, 4 jun 2019

För två veckor sedan kunde vi berätta att Karlaplans populära torghandlare Martin Martinov lämnat sin plats på Gösta Bohmans plats. Martinov, som stått på platsen i 18 år och flera gånger utsetts till Årets torghandlare, hade då nekats förnyat tillstånd. Anledningen var att fastighetskontoret menade att han brutit mot de ordningsföreskrifter som gäller för torghandel.

Prisad torghandlare på Östermalm stoppas

Martinov överklagade beslutet – och nu har han fått rätt av förvaltningsrätten. Beslutet är därmed upphävt och så snart upplåtelsen undertecknats är han tillåten att återvända till platsen.

– Jag fick beskedet i onsdags förra veckan och är jätteglad över att jag får komma tillbaka, säger han till ÖstermalmDirekt.

Däremot har han en del att styra upp innan torget kan fyllas med frukt och grönt igen. Det ofrivilliga uppehållet i försäljningen har fört med sig att han nu bland annat behöver hitta ny personal. Han letar även begagnad bil ("jag är på Blocket hela tiden nu") och en lokal där han kan förvara sina varor.

– Jag vet inte riktigt när jag kan vara igång igen, men jag hoppas att det inte ska dröja särskilt länge, säger han.

Favorit i repris - Martin blev årets torghandlare igen