Nu ska det bli fler sittplatser i Fältöversten. Foto: Elinor Karlin

Glädjebeskedet: Fler sittplatser i Fältöversten

Bristen på sittplatser i Fältöversten har enligt centrumchefen plågat många. Nu kan det bli ändring på det, hoppas han.

  • Publicerad 16:45, 23 okt 2019

Alla klarar inte av att släpa på tunga matkassar hela vägen från affären ut till vägen. Det konstaterar Ingegerd Nilsson, 81, som nu efterlyser fler sittplatser i Fältöversten där hon oftast handlar. 

Nu blir det mer asiatiskt i Fältöversten

– Varför vill de inte ha sittplatser? Vid entrén finns det en liten bänk att sitta på, på vintrarna är det många som sätter sig där och tar av sina broddar. Då blir det fullt, säger hon. 

Hon säger att hon har kontaktat centrumägaren för att lyfta problemet utan att ha fått gehör. Men när ÖstermalmDirekt tar kontakt så lämnar de positiva nyheter för trötta gäster i Fältöversten: 

Snart kan du hyra verktyg i Fältöversten

– Vi är medvetna om det här och planerar just nu för att utöka sittplatserna under 2020. Vi vill ju att folk ska kunna stanna länge i centrumet och då behöver man kunna sätta sig ned, säger centrumchefen Tobias Edberg, AMF fastigheter. 

Regleringar styr placeringen

Han berättar att de redan under förra året förstärkte centrumet med fler sittplatser men att de fortfarande inte är helt nöjda. 

– Vi vill sprida ut dem så jämnt som möjligt så att man alltid har nära att sitta ned en stund. Vi vet att det finns ett tryck i entréerna, men där finns det brandskydds- och utrymningsregler att förhålla sig till, så vi vet inte i dagsläget var sittplatserna kommer att hamna.

Kundvagnar stannar i butiken

Ingegerd Nilsson handlar främst på Sabis där det tidigare var möjligt att ta med sig kundvagnarna ut från butiken. Det underlättade om man tyckte det var tungt att bära sina varor. Men sedan en tid tillbaka är det inte längre möjligt, och det kommer förmodligen inte heller att återgå. 

– Som jag uppfattade det från vår handlare så fanns det problem med att vagnarna helt enkelt inte lämnades tillbaka, säger Tobias Edberg.