På väg. Skolorna i Håbo rör sig framåt. Foto: Mostphotos

Glädjebeskedet: Skolorna klättrar i kommunrankning

Grundskolorna i Håbo är på väg åt rätt håll. För femte året i rad klättrar man i SKL:s årliga rankning. – Vi kommer inte slå oss till ro, säger Ewa Johansson, verksamhetschef för grundskolorna i Håbo.

  • Publicerad 10:09, 14 dec 2018

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) presenterar årligen rapporten Öppna jämförelser där resultaten i grundskolor i hela landet jämförs. Sedan 2013, då Håbo landade på plats 172, har kommunen klättrat på listan. I år blev det plats 50.

– Det känns jätteroligt. Sedan tänker jag att vi är på rätt väg, men det är ett ständigt pågående arbete. Det finns utmaningar i grundskolan för att alla elever ska kunna nå sin högsta potential. Vi fortsätter att jobba, men det här gör att vi känner oss stärkta, säger Ewa Johansson.

Pojkar har höjt sig

Resultaten i årskurs 9 har förbättrats jämfört med föregående år. Det är främst pojkarnas resultat som bidrar till förbättringen.

Andel elever som klarar kunskapskraven i alla ämnen har också ökat. Detsamma gäller andel elever som är behöriga till gymnasiet. I relation till övriga kommuner i landet ligger Håbos resultat när det gäller gymnasiebehörighet bland de 25 procent bästa.

Håbo har ett nätverk i länet där man träffas och delar tankar, senast var man i Gimo.

– Det ger bra resultat, om man kan plocka idéer från varandra. Vi tittar även på skolinspektionen, de har ett kvalitetsarbete över hela landet. Vi är här för att lärandet ska bli bättre och för att våra elever ska få de bästa förutsättningarna, säger Ewa Johansson.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt