HALKIGT. Golven vid nya t-baneentrén vid Slussen har varit snorhala, enligt flera resenärer. Foto: Maja Brand

Glashalt på Slussen efter SL:s miss

Ett alltför slätt golv har fått flera resenärer att kana runt som Bambi på hal is i den nya tunnelbaneentrén vid Slussen – vissa så pass kraftigt att de drattat på ändan. Nu meddelar SL att missen ska vara åtgärdad.

  • Publicerad 16:14, 18 jun 2018

Det var för två veckor sedan som den nya provisoriska tunnelbaneéntren vid Slussen, mitt på Södermalms torg, slog upp portarna. Detta för att avlasta folkflödet under byggtiden, då trycket blivit särskilt hårt efter stängningen av Slussens nedre entré och flytten av bussterminalen.

Men den nya entrén har inte varit helt problemfri. Tvärtom har många läsare hört av sig med synpunkter om att golvet i biljetthallen varit väldigt halt. Det har fått flera personer att ramla – något Södermalmsnytts redaktion också får se med egna ögon när vi besöker stationen fredag 15 juni.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Wilhelm Lindevall, kommunikatör på Projekt Slussen, säger att golvet gick igenom besiktningen och att man inte förutsett halkan.

– Men nya ytor kan såklart alltid vara lite hala, de ruggas ju upp med tiden. Men precis som med allt nytt kan det förstås finnas några barnsjukdomar, säger han.

Åtgärdades i helgen

Sedan 4 juni är det SL och trafikförvaltningen som ansvarar för den nya entrén och dess skötsel. Claes Keisu, kommunikatör på SL, berättar att man åtgärdat problemet under helgen, genom att rugga upp golvytan i hela biljetthallen innanför såväl som utanför spärrarna samt på perrongerna.

– När man behandlar ett nytt golv så täpper man igen porerna i betongen för att det ska bli slätt och för att smuts inte ska fastna. Men eftersom vi märkt att det blivit halkigt har vi nu justerat det.

Borde ni inte kunnat förutse det här problemet, det är ju inte första gången som ni bygger golv?

– Det är inte jättevanligt att man bygger nya tunnelbaneingångar, det är ett antal år sedan senast det hände. Men som sagt, nu ska det vara åtgärdat så får vi hoppas att det inte upplevs som för halt för resenärerna framöver, säger Claes Keisu.

TYCKER DU ATT DET ÄR HALT I NYA T-BANEENTRÉN?

Enkät: Maja Brand (gjordes i fredags före SL ruggade upp golvet)

Marie Buhre, 76, Södermalm. "Det är första gången jag går här idag, och det är halt. Jag halkade nästan. Det är halare närmre spärrarna, och värre blir det nog när det blir blött", säger hon. Foto: Maja Brand

Branomir Kozic, 38, Västerhaninge. "Jag tycker det är lite halt, men jag tror inte att golvet är färdigt än. Det ser inte färdigt ut i alla fall", säger han. Foto: Maja Brand

Viktor Plane, 24, Huddinge. "Jag tänkte inte på att det är halt tills du frågade. Jag tänkte mer på att det ser ut som en byggarbetsplats, golvet ser inte så trevligt ut. Kanske lite färg skulle göra det finare", säger han. Foto: Maja Brand

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.