Glaskonst visas i konsthallen

Konstglas av Karin Westman och Håkan Blomqvist visas just nu i konsthallen.

  • Publicerad 16:32, 5 sep 2018

Karin Westman och Håkan Blomqvist har just nu en utställning hos Enköpings konstförening, i konsthallen.

Karin Westman och Håkan Blomqvist har varit verksamma som konstnärer sedan 1980-talet. Sedan 1999 har de i huvudsak haft glas som uttrycksmedel och arbetar med ugnsgjutet glas gjorda i sandformar.

Duon har under åren främst ställt ut på många gallerier och konsthallar i Sverige, Europa, USA och Japan.

Arbeten i större format för offentliga miljöer har under de senaste åren allt mer tagit Karin Westman och Håkan Blomqvists tid i anspråk, där deras breda materialkännedom bestämmer utförandet av skulpturer i olika miljöer.

Färgrikedomen har genomgående haft stor betydelse i Karin Westman och Håkan Blomqvists verk och en stor del av deras inspiration kommer från alla resor världen över.

Vikten av en hållbar omvärld känns mer och mer betydelsefull och speglas också i en del av deras senare verk. Känslor och tankar om att fånga det flyktiga i det som varit och är och som påverkat livet sen dess begynnelse.

De verk som visas upp i konsthallen är från tidigt 2000-tal och fram till i dag.

Utställningen pågår fram till den 23 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fallet Sinthu utreds på nytt

Nyheter Riksåklagaren har begärt en ny bedömning från Socialstyrelsens rättsliga råd om fallet Sinthu.tisdag 20/11 15:45