Växer. Nicole Peppers framgångsrika glasskoncept sprider sig till ännu ett ställe på Södermalm. Foto: Andreas Enbuske / Nicole Pepper

Glassdrottningen öppnar nytt i SoFo

Södermalmsborna får lagom till våren ännu ett ställe att käka vegansk glass på när Nicole Pepper öppnar nytt på Skånegatan. Hennes nionde glassbar i ordningen.

  • Publicerad 14:57, 13 dec 2018

Det började med en liten kiosk i Tegelbacken och nu tio år senare öppnar ägaren Nicole Pepper sin nionde glassbar i Stockholm. Planen är att erbjuda ett stort utbud av veganska glassorter och den här baren blir den tredje Stikkinikki på Södermalm.

– Jag älskar Söder och jag tror att Söderborna älskar oss. Vi har ju redan en på Mariatorget och en på Götgatan men jag tror inte att de som brukar strosa runt vid Nytorget orkar gå dit för att köpa glass, skrattar Nicole Pepper som valde att slå upp på Skånegatan efter påtryckningar från flertalet kunder.

Glassdrottningen från Texas öppnar nytt i Norra Djurgårdsstaden

Glassbaren säljer färsk gelato, glass och sorbet gjort på närproducerade och ekologiska ingredienser och har även ett stort veganskt utbud helt fritt från djurprodukter. Nichole uppskattar när folk äter veganskt men hon själv äter alla typer av glassorter.

– Vi möter ju upp efterfrågan och det är betydligt fler som väljer vegansk glass nu om man jämför med när jag började 2008, säger Nicole Pepper och uppskattar att 60 procent av glassen hon säljer är vegansk glass.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hennes kunder är enligt henne själv 99,9 procent glada och fina kunder och hon har som motto att “Nice people get big scoops!”. Om allt går som planerat öppnar den nya glassbaren på Skånegatan 73 vid Nytorget den första mars nästa år.

– Det är på min dotters födelsedag så det blir ju som hennes present, säger hon och poängterar att glass är en sådan glad produkt.