Ljusare och tryggare. Såhär kan Arenavägen se ut i framtiden. Foto: Tomorrow AB

Globen shopping ska bli del i nytt Kødbyen

Nu vill ägarna hotta upp Globen Shopping. Förebilden är Liljeholmens galleria – och Kødbyen i Köpenhamn.

  • Publicerad 15:06, 8 sep 2017

Globen shopping ska växa rejält. Nu vill Citycon och fastighetsbolaget Klövern gå samman och se till att shoppingområdet växer och blir mer än dubbelt så stort. Från dagens runt 20 000 kvadratmeter shopping till 50 000.
– Det här ligger i linje med stadens vision för Söderstaden och vi vill tillföra saker till den här kommande urbana stadsdelen, säger Mattias Bernunger, fastighetsutvecklingschef på Citycon.

Slakthusområdet får tunnelbana och ny station


Liljeholmen är förebild

I det nya bolaget som Citycon och Klövern vill skapa ihop ska Citycon äga 55 procent och Klövern 45 procent, och totalt väntas satsningen kosta mellan 2,5 och 2,8 miljarder kronor.
Som förebild har man den lyckade satsningen Liljeholmens galleria som invigdes 2009 och har en försäljning på nästan 1,8 miljarder kronor om året.
– Liljeholmens galleria har varit mycket lyckosam men vi tror att det här kan bli ännu bättre och större. Vi tror också att det här kan bli mer intressant med tanke på närheten till de många evenemangen i Globen och Tele2 Arena. Vi vill lyfta Globen Shopping och skapa en mer attraktiv blandning av butiker med till exempel vardagsnära tjänster som kemtvätt och skönhetsvård. Vi vill också uppgradera restaurangerna och caféerna för att få fler besökare.


Ska bli nya Meatpacking

I Söderstaden planeras för flera tusen nya bostäder och området är ett av stadens stora utvecklingsområden. Här är förhoppningen att gamla sunkiga kvarter ska förvandlas till ett hippt restaurang- och nöjesområde, och här har man betydligt mer högtflygande målbilder än Liljeholmen.
– Man ska bygga bort barriärerna i det här området och det ska få lite samma anslag som Meatpacking district i New York eller Kødbyen i Köpenhamn. Det här området har en historik som staden vill behålla men här kan vi också bidra till att göra den mer händelserik och intressant.
I samband med utbyggnaden vill man också bredda och utveckla Arenavägen för att göra den mer trygg och levande. Om detaljplanen godkänns är förhoppningen att bygget av det nya shoppingområdet kan börja byggas inom tre år.

Här är stadens stora plan för Slakthusområdet

Efter Ikea – nu ska Slakthusområdet bli kvartersstad

Så mycket omsätter Citycons gallerior i södra Stockholm

Liljeholmens galleria: Liljeholmens galleria består av 97 restauranger och butiker och har 9,7 miljoner miljoner besökare om året. Försäljningen ligger på 1,8 miljarder kronor om året.

Fruängens centrum: Består av 26 restauranger och butiker och har varje år en försäljning på 347 miljoner kronor.

Högdalens centrum: Högdalens centrum består av 48 butiker och restauranger. Försäljningen ligger på 650 miljoner kronor om året.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se jublet på Tele 2 när Sverige slår Sydkorea

Nyheter FILM: Glädjeyra när Granqvist sätter straffen Glädjen visste knappt några gränser när Andreas Granqvist skickade in straffen som gav Sverige ledningen – och sedermera segern.tisdag 19/6 14:09

Nu visar SL upp nya t-banetåget

Nyheter SE FILMEN: Då ska det börja rulla på röda linjen Ny design, ny teknik, AC och förbättrad tillgänglighetsanpassning. Under tisdagen presenterade SL det nya C30-tåget. Vi är på plats i Norsborg.tisdag 19/6 11:45