Globen shopping. Böcker, kläder och heminredning tillhör storsäljarna. Foto: Sacharias Källdén

Globen shoppings nya service: Ring så shoppar vi

Ring så handlar vi åt dig, och sedan kör hem varorna till dörren, gratis. Det är Globen shoppings nya take för att klara corona-krisen.

  • Publicerad 08:20, 29 apr 2020

Det gäller att vara kreativ om man ska klara sig igenom corona-krisen. Globen shopping har startat en ny service som innebär att gallerians personal går runt i butikerna och handlar åt kunderna och sedan kör hem alltihop till dörren, utan extra kostnad.

Ringer till gallerian, får varorna samma dag

Det går till så att kunderna ringer in mitt på dagen och säger vad de vill handla, swishar ett belopp till gallerian och får sedan allting levererat samma eftermiddag. Med kvitto i påsen.

– Vi vet att det finns personer som i nuläget inte har möjlighet att besöka oss men är i behov av olika produkter från gallerian. Genom att erbjuda den här tjänsten hjälper vi både våra kunder och våra handlare. Vi gör det också möjligt för personer i närområdet att stötta sin lokala galleria, säger Siggela Möller, enhetschef hos Klövern AB, som äger Globen shopping.

Undantaget är Ica och Systembolaget, de sköter sina egna leveranser. Gallerian erbjuder också gratis utkörning av lunch från restaurangerna.  

De drog igång den nya servicen för tre veckor sedan och hittills har de hjälpt ett 50-tal kunder.

Vad handlar folk?

– Somliga handlar mycket, från flera olika butiker och andra vill ha en specifik sak från en viss butik. Det är alltifrån massor av godis inför påsk till tavelramar och Djurgården-kläder. Storsäljare är böcker, kläder och heminredning, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader, som utför tjänsten åt Klövern AB.