Luis Padilla Ortecho, Hani Parsi, Åsa Karlsson och Magnus Nylund har alla utnämnts till Årets eldsjälar på Röda Linjen. Men vem ska få titeln i år? Någon "som gör det lilla extra", tycker Atakan Kara (t.h.), från Mitt127.

Glöm inte nominera din lokala hjälte

Din grymma granne som sprider bra stämning i området? Fotbollstränaren i lokala fotbollslaget eller läraren som får alla barn att älska matte? Nu börjar nomineringarna till Årets eldsjäl 2018 att trilla in. Men fram till den 30 oktober kan du nominera den du tycker är värd priset.

  • Publicerad 15:07, 4 okt 2018

Jag vet att det finns många fler eldsjälar i våra områden som förtjänar att uppmärksammas

Din grymma granne som sprider bra stämning i området? Fotbollstränaren i lokala laget eller läraren som får alla barn att älska matte? Vem blir årets eldsjäl på röda linjen 2018? Femton nomineringar har redan kommit in till tävlingen som BotkyrkaDirekt ordnar tillsammans med systertidningarna Huddinge- och SkärholmenDirekt och MItt127.

"Genomtänkta nomineringar"

Atakan Kara, projektledare på Mitt127, tycker att årets nomineringar är ännu mer genomtänkta än tidigare.

– Det känns riktigt roligt att det börjar trilla in nomineringar nu men tror och vet att det finns många fler eldsjälar i våra områden som förtjänar att uppmärksammas, så jag väntar mig många fler, säger han.

Till och med 14 oktober kan du nominera din eldsjäl på: mitt127.se/arets-eldsjal-2018.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Årets eldsjäl på Röda linjen 2018

Varje år arrangerar föreningen Mitt127 och tidningarna SkärholmenDirekt, BotkyrkaDirekt och HuddingeDirekt Årets eldsjäl på Röda linjen.

Det är allmänheten som får nominera vilka eldsjälar som kan bli aktuella för priset. Personerna som nomineras ska antingen bo eller vara verksamma längs tunnelbanans röda linje, från Bredäng till Norsborg.

Senast den 14 oktober måste du skicka in din nominering på Mitt127:s webbsida.

Därefter väljer en jury ut sex kandidater till priset. De kommer att presenteras löpande i våra tidningar och därefter får allmännheten rösta om vem som förtjänar priset bäst.

Allmänhetens och juryns röster kommer avgöra vilka två eldsjälar som får priset.

Tidigare vinnare:

2016: Ungdomsledaren Hani Parsi och fritidspedagogen Luis Padilla Ortecho.

2017: Fritidsledaren Magnus Nylund och barnskötaren Åsa Karlsson.