Västerort får en egen vårsalong som arrangeras av Vällingby Folkets hus Foto: Olle Magnfors

Glöm Liljevalchs - här får Västerort en egen vårsalong

Liljevalchs vårsalong lockar många besökare varje år – nu är det dags för Västerortsborna att få en egen. Fram till den sista februari kan du söka till första upplagan på Vällingby Folkets hus.

  • Publicerad 11:38, 25 jan 2019

På en vårsalong samlas verk från flera olika konstnärer till en gemensam utställning. I år arrangeras en för första gången i Västerort av Vällingby Folkets hus.

– Det är många som har vårsalonger, till exempel Liljevalchs. Vi på Folkets hus samarbetar mycket med Hässelby-Vällingby konstförening så därför tänkte jag att det kan vara kul om Västerort får en egen vårsalong, säger Kristin Johannesson, utställningsansvarig på Vällingby Folkets hus.

Hon berättar att hon har varit i kontakt med det nya Ateljehuset på Jämtlandsgatan och hoppas att flera konstnärer därifrån ska söka. Men man måste inte vara etablerad konstnär för att söka till vårsalongen. Alla är välkomna - stora som små. Däremot ska de som söker ha någon form av koppling till Västerort.

– Konsten behöver inte vara målningar utan kan vara broderi, fotografi, installationer eller något annat, säger Kristin Johannessen.

"Vill inkludera alla"

Fram till den sista februari kan alla som är sugna skicka in en ansökan med bilder på tre stycken verk. En jury bestående av konstnären Lennart Forsling och Birgit Bennetter, ordförande i Hässelby-Vällingby konstförening väljer sedan ut de som får vara med i utställningen.

– Jag vet inte än hur många det blir, det beror på vad som passar ihop och hur stora verken är. Vi har fått en hel del ansökningar men jag tror att det kommer komma fler i februari, säger Kristin Johannesson.

Den 13 april är det dags för vernissage och sedan pågår Vårsalongen fram till 25 april. Intresserade kan mejla en ansökan till salong@vallingbyfh.se.

– Det ska bli jätteroligt och jag hoppas att det blir många olika konstformer. Eftersom vi är ett medborgarhus vill jag inkludera alla, säger Kristin Johannessen.

FILM: Häng med i Grönans nya värstingåk

Nyheter StockholmDirekt testade Snake som har premiär på Gröna Lund 27 april – så bra är den 80 kilometer i timmen, 40 meter upp i luften. I sommar lockar Grönan med sin nya tivolisnurra Snake.tisdag 23/4 19:40

Här är Gröna Lunds konserter sommaren 2019

Nöje HELA LISTAN: ”Ett av de starkaste konsertprogram vi någonsin haft” Nu drar snart Gröna Lunds konsertsommar igång. Här är hela programmet.tisdag 23/4 19:30

Vi är Västerort