Helgens blåljus Foto: Mostphotos

Glömde sina vapen - utreds för brott

En man tappade bort en väska. Innehållet gör att det nu utreds om han begått något brott. Här är helgens blåljus

  • Publicerad 11:54, 18 dec 2017

Bålsta
Fredag 15/12
20.00
Narkotikabrott. En polispatrull får kontakt med en kvinna som som passerat spärrarna vid tågstationen i Bålsta. Hon uppfattas som påverkad. De anträffar en mindre mängd narkotika på henne och hon medtas för kroppsbesiktning. Det är en kvinna i 30-årsåldern. Inte hemmahörande i Bålsta.

E18
Lördag 16/12
Drograttfylleri. En patrull stoppar en bil på E18. De misstänker att föraren är påverkad av narkotika. Har dessutom en kniv i bilen och blir därför misstänkt för brott mot knivlagen. Han medtas för kroppsbesiktning. En man i 40-årsåldern, ej hemmahörande i Bålsta.

Bålsta
Söndag 17/12
Misshandel. Vid 02.30 blir polisen kallade till Medborgarhuset. Där ska ha en misshandel ha skett. På plats träffar patrullen på både den målsägande och den misstänkte. Den misstänkte ska ha slagit målsäganden i huvudet så att smärta uppstått. Den misstänkte är även påverkad av narkotika och tas med för kroppsbesiktning. Ett mindre beslag av narkotika görs. Det är en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Bålsta.

Enköping
Lördag 16/12
Vapenbrott. En person har glömt väska innehållande ett antal vapen och ammunition när han är på väg att åka och skjuta. När han inser detta och återvänder för att plocka upp väskan visar det sig att han inte kan återfinna den. Polisen kopplas in och de tar det på stort allvar. Dagen efter lämnar en person in väskan med alla vapen i och de är nu tagna i beslag. Polisen utreder nu om personen som glömde väskan har gjort sig skyldig till ett brott genom att inte vara tillräckligt aktsam med sina vapen.

Bergsgatan
Lördag 16/12
Narkotikabrott. En polispatrull iakttar några killar. En springer därifrån när han upptäckter polisen, men fångas snart in. Denne blir misstänkt för ringa narkotikabrott. Han medtas för kroppsbesiktning, en man i 18-årsåldern, hemmahörande i Enköping.

Klarbo
Lördag 16/12
Grov olovlig körning. En polispatrull kallas till länsväg 528. En bil har kört i diket. Då visar det sig att föraren har använt sin mobil och dessutom varit påverkad av narkotika och inget körkort. Han blir misstänt för grov olovlig körning, dessutom för användande av elektronisk utrustning under färd som har påverkat menligt på körningen.

Örsundsbro
Lördag 16/12
Stöld. En båtägare skulle plocka ut ett batteri ur sin båt. Det visade sig då att såväl hans båt som en båttrailer försvunnit. Det hela har skett någon gång mellan den 1 december och den 16 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19