NYÖPPNADE. Leonore Moreira, till vänster, med sin trio Johann Parin-Lebreton, Stephanie Collinot och Florian Corny som alla tidigare jobbade på ett bageri i Vasastan. Foto: Per Brandt

Glutenfritt bageri öppnar på Kungsholmen

Från bröd, kakor till mackor och lunchlådor. Allt glutenfritt på nya stället på Hantverkargatan.

  • Publicerad 20:00, 4 dec 2018

Det är på Hantverkargatan 47 som Happy Atelier nyligen slagit upp portarna. Bakom bageri- och lunchsatsningen står en fransk kvartet med Leonore Moreira i spetsen. Hon har jobbat i flera år inom matbranschen men det nya bageriet och take-away-stället är hennes första egna verksamhet i Sverige.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konceptet? Glutenfri och nyttig mat. I lokalen finns alltifrån bröd, kakor, fruktsallader med grönsaksshots till detoxjuicer, mackor, lunchlådor och soppor. Allt lagas från grunden och med glutenfritt mjöl från Frankrike. Även veganska lunchalternativ finns varje dag.

– Jag har jobbat länge inom branschen och det är många som efterfrågar glutenfri mat, inte bara de som är intoleranta utan även personer som vill äta mindre gluten. Det kan vara svårt att hitta bra, glutenfri mat, men här vill vi visa att vi kan göra utsökta saker, säger Leonore Moreira.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bland sortimentet har hon även kakor där man kan trycka valfria budskap. Förutom take away från bageriet satsar man stort på online-beställningar där man levererar på cykel.

Starten har varit bra enligt Leonore Moreira.

– Det har varit många här och varit intresserade och även många som har kommit tillbaka. Vi har frukost, lunch och fika, men vi har sett att många även köper med sig lunchlådorna till middag, säger hon.