Go' stämning på årets gala

Femton värdiga finalister blev fem lyckliga vinnare när Upplands-Brogalan gick av stapeln, fredagen den 13 april. Rekordmånga gäster njöt av god mat och underhållning på Happy Tammsvik.

  • Publicerad 15:06, 16 apr 2018

Galakvällen inleddes med mingel och fördrink. 225 gäster hade hittat ut till Happy Tammsvik i Bro för årets Upplands-Brogala. Femton företagare i kommunen var nominerade i fem olika kategorier, och en vinnare i varje kategori skulle utses.

Förutom prisutdelningen hade samtliga gäster en trerättersmiddag att se fram emot. Många verkade dessutom förväntansfulla över att roas av kvällens konferencier, Mikael Tornving. Och nog roade han. Publikens skrattsalvor kan ses som ett kvitto på det.

Emellan rätterna underhöll även artisttrion Show People med välkända låtar, och gruppen fick ofta uppskattad uppbackning på sången från gästerna.

Årets Företagare 2018

Utmärkelsen med stort U gick till Frewito, ett företag som säljer, monterar, reparerar och underhåller entreprenadmaskiner. Vad Fredrik Thorburn startade upp som ett enmansföretag för 18 år sedan blomstrar nu med 14 anställda och en ständigt ökande kundkrets.

– Vi är en oberoende verkstad med duktiga medarbetare. Det här känns jätteroligt, och som ett kvitto på att vi har lyckats, säger Fredrik Thorburn.

Hur det kändes att bli Årets Inspiratör 2018 kunde bara Kaarina Kranz svara på:

– Suveränt!

Damernas Affärsnätverk delade ut priset till Kaarina Kranz, VD för Kranzbolaget AB, eftersom hon tar sig an viktiga och svåra uppgifter, och genomför dem på ett skickligt sätt. Hon visar även engagemang i skola och föreningsliv.

Damernas Affärsnätverk står även för Damernas Stora Pris, ett pris de delar ut till en företagare eller ett företag i Upplands-Bro som ger det där lilla extra. Sylvia och Johan Svensson, som driver Larmassistans Upplands-Bro, fick ta emot det priset.

– Det känns jättekul! Det trodde jag inte. Det känns som att de verkligen tror på det vi gör, säger Sylvia Svensson.

– Det är tack vare de anställda, säger Johan Svensson.

Uppmärksammade

Familjeföretaget Frölunda gård tog emot priset för Årets Hållbara Företag. Clas af Ugglas och Therese Ekerholm strävar mot en helt fossilfri verksamhet, driver alla maskiner med HVO-bränsle och har startat upp en ny och unik avloppsanläggning.

– Det känns häftigt att kommunen har uppmärksammat vad vi har gjort, säger Clas af Ugglas.

Mekonomen och Thomas Karlsson tog hem priset för Årets Nyetablering, för sin satsning på service, bilar och Bro.

Galan uppmärksammade även Årets UF-företag, Bright Pack, som tidigare i år vunnit priset för bästa företag under Upplands-Brogymnasiets entreprenörsgala.

Nina Rönnberg, projektledare:

– Jag är jättenöjd med kvällen och den goa stämningen. I år har vi rekordmånga gäster, så det känns roligt att galan växer och växer. Det är tack vare alla företag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet