Grattis. Enköping-Vårfru Rotaryklubb har delat ut stipendier till skolelever. Bergvreten Grundsärskolas elev Meshel Mattis Shaba (t.v), var en av mottagarna. Stefan Gårdh överlämnade stipendiet.

Goda kamrater fick stipendier

Nio elever i årskurs nio, på nio olika skolor i Enköping överraskades med ett varsitt stipendium. – Det är roligt att se elevernas glädje över stipendiet, säger Hans Granholm, Enköping-Vårfru Rotaryklubb.

  • Publicerad 10:12, 14 jun 2019

Enköping-Vårfru Rotaryklubb är en av tre Rotaryklubbar i Enköping som vill jobba för att göra gott i samhället. 2007 startade föreningen med att dela ut stipendier till en elev på varje högstadieskola i Enköpings kommun i samband med skolavslutningen.

Hans Granholm från föreningen kontaktar alltid skolledningen i Enköping inför varje års stipendieutdelning.

– Det är viktigt att alla rektorer för innevarande år blir informerade om projektet eftersom de är ansvariga för att utse stipendiaterna, säger Hans Granholm.

Stipendiet är på 1 500 kronor och tas från Enköping-Vårfrus föreningskassa och delas ut till en elev ur årskurs 9 i varje skola som uppfyller föreningens kriterier.

Kriterierna

Stipendiet delas ut till elever som utifrån sina egna förutsättningar utvecklats positivt samt sett möjligheter och tagit till vara dessa, vågat se och agera mot mobbning och trakasserier och därigenom varit ett gott föredöme i kamratskap.

Klubben delar också ut stipendier till elev vid Bergvretenskolans grundsärskola samt Introduktionsprogrammet med samma kriterier som övriga skolor. En av eleverna som tilldelades stipendiet i år var Meshel Mattis Shaba på Bergvretens Grundsärskola, som likt de andra stipendiaterna inte visste i förväg att de skulle få utmärkelsen.

– Det är roligt att se elevernas glädje över stipendiet, säger Hans stolt.

Knivrån och skärmflygolycka

Nyheter De senaste polisrapporterna.måndag 23/9 10:41

Yxjakt på Rådmansgatan

Nyheter Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.söndag 22/9 9:24