Den sista december sägs gokartbanan upp. Nu utreds det alternativa platser för gokartbanan i Stäket och Upplands-Bro har visat intresse. Foto: Emelie Henricson

Gokartbanans nya plats: Upplands-Bro?

Gokartbanan i Stäket får inte vara kvar där när ett nytt företagsområde ska byggas. Nu ser en räddning ut att komma – i grannkommunen.

  • Publicerad 11:35, 8 dec 2016

En av länets få gokartbanor som ligger i Stäket blev uppsagd förra hösten från sin nuvarande plats, på grund av planerna på ett nytt företagsområde. Sedan dess har Järfälla motorklubb, som huserar på banan, kämpat för att få vara kvar.

Deras tvist med markens ägare – Sollentuna häradsallmänning – ska upp i arrendenämnden, som hanterar just sådana tvister.

Men nu ser det ut som att gokarten kan få bli kvar i närheten av Järfälla. Grannkommunen har visat intresse för verksamheten. Bakgrunden är att Järfällas kommundirektör Christina Rapp Lundahl och kommunens representanter i Sollentuna häradsallmänning tidigare i höstas fick i uppdrag av kommunstyrelsen att hitta en ny plats.

– Jag har skrivit till alla mina kolleger i länet och jag har fått vissa positiva signaler från Upplands Bro. De har en plats som kan vara tänkbar. Men det är på utredningsstadiet så här långt, säger Christina Rapp Lundahl.

Så snart som möjligt

Några fler detaljer har hon inte kring exakt vilken plats Upplands Bro kan tänka sig – eller när gokarten ska ha flyttat.

– Jag har inte någon exakt tidsram, men det ska ske så snart som möjligt, säger Christina Rapp Lundahl.

Upplands-Bros kommundirektör Maria Johansson bekräftar via mejl att de har varit i kontakt med Järfälla angående en plats i kommunen, men går inte in i detalj på var.

På Järfälla Motorklubb vill de inte att ta ut något i förskott.

– Den information jag har fått är ett mejl från Claes Thunblad (kommunstyrelsens ordförande, reds anm) om att de ska utreda det här. Men det är konstigt att ingen tar kontakt med mig om de vill hjälpa. Jag väntar nog tills de har hört av sig innan jag vågar säga varken bu eller bä, säger Mikael Koffman, ordförande i Järfälla Motorklubb.

Sista december

Först och främst vill han se vad som kommer fram efter att klubben och häradsallmänningen mötts.

– Där tror jag att vi kan få ett avgörande på kort sikt. Det senaste beskedet är fortfarande att vi ska vara borta till den sista december. Om det nu är så att det blir något konkret av hjälpen så är det positivt, säger Mikael Koffman.

LÄS MER: Gokart-bana offras för nya industriområdet i Stäket

LÄS MER: Skarp kritik mot att gokart-banan läggs ned - men kommunen står på sig

LÄS MER: Utslängda motorklubben i Stäket ger sig inte utan kamp

Bakgrund

Järfälla kommun planerar att bygga ett nytt företagsområde i Stäket vid E18.

Då ska samtidigt Järvakilen – den gröna kil som löper genom bland annat Järfälla – flyttas för att göra plats åt företagsområdet.

Platsen för kilen blir där gokartbanan ligger idag.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Oppositionen: Det vill vi lägga pengarna på i Järfälla

Nyheter S, MP och V lägger gemensamt budgetförslag Liksom Alliansen lägger den rödgröna oppositionen mest krut på skolan i sitt eget budgetförslag. De vill också fortsätta bygga bostäder och införa bostadsgaranti för unga.onsdag 12/12 16:17

Ulvsättraskolan skramlar till Musikhjälpen

Nyheter "Finns en glädje i att bidra tillsammans" Även i år är eleverna på Ulvsättraskolan i Kallhäll med och samlar pengar till Musikhjälpen. Och alla som vill kan vara med och bidra till insamlingen.onsdag 12/12 11:40