Gokarten får vara kvar i Stäket

Efter drygt två månaders intensivt förhandlande och otaliga turer har Järfälla motoklubb nu fått ett nytt efterlängtat arrendeavtal. Den rivningshotade gokartbanan i Stäket blir alltså kvar.

  • Publicerad 19:05, 9 feb 2018

– Jag är jätteglad för alla ungdomar! säger Jonas Lange, styrelseledamot i Järfälla motorklubb, om det nya avtalet.

Motorklubben har hyrt marken sedan början av 1980-talet men när ett tio-
årigt avtal gick ut häromåret blev de uppsagda av Sollentuna häradsallmänning som ville ha en marknadsmässig hyra, vilket klubben inte hade betalat.

Strax före jul diskuterades alternativet att Järfälla kommun skulle gå in som motpart till häradsallmänningen och ta den nya årshyran på 2,5 miljoner kronor, med stöd av Sollentunas och Stockholms kommuner. Tanken var att Järfälla i sin tur skulle hyra ut marken till motorklubben, men i sista stund drog sig kommunen ur när man menade att deadline hade passerats utan ett påskrivet avtal.

Nu har Järfälla motorklubb själva ingått ett nytt tioårigt avtal med Sollen-
tuna häradsallmänning. Klubben har därmed fått en rejäl hyreshöjning, från 400 000 kronor om året till 2,5 miljoner.

Kommer ni att ha råd med det?

– Jag går inte in på vår ekonomi, men vi har uppbackning, bland annat från Stockholmsidrotten. Nu är fokus att få igång föreningen igen. Det här blir en nystart, en nytändning. Nu kan vi andas ut, säger Jonas Lange.

Från häradsallmänningens sida vill man inte gå in på några detaljer i det nya avtalet.

– Jag bekräftar att vi har har skrivit på ett nytt avtal som möjliggör fortsatt verksamhet, i övrigt kommenterar jag inte innehållet, säger Johan Curman, ny ordförande i Sollentuna häradsallmänning sedan tre veckor tillbaka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

(S): Vi vill satsa mer än majoriteten

Nyheter Joakim Jonsson, Socialdemokraternas gruppledare i Sollentuna, anser att majoriteten i sin budget misstror den egna politiken.måndag 21/5 13:26