Vision. Så här är det tänkt att hallen ska se ut, sett norrifrån. Foto: Illustration/Vallentuna golfklubb

Golfklubb kan få arrendeavtal i 49 år

Golfhallen i Lindholmen har kommit ett steg närmare verkligheten. Nu hoppas golfklubbens ägare Neil Fossett på att arrendeavtalet ska bli klart så att de kan jobba med finansieringen.

  • Publicerad 16:57, 5 feb 2020

Vallentunas golfklubb går in i nästa fas av satsningen på den nya golfhallen i Lindholmen. I veckan hade de möte med kommunen och fick då positiva besked om ett 49 års arrendeavtal på den aktuella marken. Nu är det dags att hitta finansiering för projektet. 

– Projektet kommer gå på runt 50–55 miljoner och vi har två bolag som är intresserade redan, men de gör inget innan arrendeavtalet är klart. Men alla är positiva och kommunen inser att det är bra för Vallentunas framtid, säger Neil Fossett, ägare av Vallentuna golfklubb. 

Utrymme för mästerskap

Planen är fortfarande en stor inomhushall för golfträning men också banor för padel, tillräckligt många för att kunna arrangera SM i sporten. Nu har de dock uppdaterat visionsskisserna med ett nytt koncept som bättre ska smälta in i miljön. 

Lindholmen kan få ny träningshall för golf

– Nu blir själva hallen snygg. Den första ritningen passade inte in, men arkitekterna har lyssnat på kommunen. Nu har vi hamnat rätt, säger Neil Fossett. 

Positiva reaktioner

I somras fick de ett förhandsbesked från bygg- och miljötillsynsnämnden, men bygglovet måste fortfarande sökas. Förhoppningen är att de ska ha byggt klart till nästa höst.

– Men det ser jag inte som något hinder, vi har fått kommentarer från alla myndigheter i och med förhandsbeskedet. Det är kul när en kommun är så positiv, hatten av för Vallentuna kommun. 

Kan bli golfgymnasium

En annan förhoppning är att kunna inleda ett samarbete med Vallentuna gymnasium och så småningom starta upp ett nytt idrottsprogram med golfinriktning. Inga formella dialoger har påbörjats, men han har pratat med flera lärare som är aktiva till golfklubben som har varit positiva. 

– Jag har kämpat som golfproffs och jag saknade den här möjligheten när jag var yngre. Jag har kontakter i USA som vi kanske kan nyttja för stipendium, dit elever kan åka för att utveckla sig i sporten, säger Neil Fossett.