Golvläggarna vill att Google agerar mot en fulrecension. Foto: Mostphotos / Nockeby Parkett

Golvläggare från Nockeby stämmer jätten Google

När det lilla golvföretaget från Bromma försökte få Google att ta bort ett omdöme på nätet hände ingenting. Nu förbereder sig golvläggarna på Nockeby för strid.

  • Publicerad 16:14, 23 mar 2017

Nockeby Parkett & Entreprenad är ett av många företag som betalar Google för att locka kunder. På Googles portalsida kan kunder ge företag omdömen och läsa fakta om företagen. Det Bromma-baserade företaget, som funnits i tio år, har länge använt sig av Googles tjänster, vilket har genererat en stor del av företagsomsättningen.

Men för drygt två månader sedan skrev någon ett mycket negativt omdöme om bolaget på företagssidan på Google, och sedan dess har intäkterna fallit. I kommentaren stod bland annat "undvik detta skojar-företag!".

LÄS ÄVEN Han villl göra namnet "Liljeholmskajen" officiellt

Enligt en av de två ägarna, Andreas Perrone, är det negativa inlägget falskt.

– När vi såg den negativa kommentaren tänkte vi först att vi måste rätta till vårt misstag och ta kontakt med kunden. Men när vi försökte spåra användaren och ringde upp våra kunder visade det sig att ingen av dem skrivit kommentaren, säger, Andreas Perrone och konstaterar att det måste vara någon som vill skada företaget som lagt ut kommentaren.

Har lämnat in stämningsansökan

Andreas Perrone har rapporterat till Google att inlägget på portalsidan är falskt. Det görs genom att bocka i en röd flagga intill inlägget – det ska signalera felet till Google. Men jätten har inte svarat. Och när Andreas Perrone ringde Google i Sverige fick han svaret att de inte har befogenhet att gå in i portalsidan där det negativa inlägget ligger. Det kan endast ske från huvudkontoret.

LÄS ÄVEN Stockholm fixar eget Google street view

– Googles portalsida är oerhört viktig för oss och vi behöver den. Det är via Google vi får våra jobb, så är det bara. Men just nu betalar vi för en tjänst samtidigt som vi inte får någonting tillbaka.

Nockeby Parkett söker nu upprättelse på annat sätt och har därför lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten.

– Om vi förlorar kan det ju stå oss väldigt dyrt mot ett sådant stort företag. Planen är också att anlita en kunnig person som på ett professionellt sätt kan svara på kommentaren på vår portalsida på Google, tills vi får bort den helt, säger Andreas Perrone.

Golvällagren Carlos Quinnes och ägaren Andreas Perrone lägger golv i en av Stockholms ambassadbyggnader. Foto: Nockeby Parkett