ILSKNA. Klassiska restaurangen Gondolen stämmer Stockholms stad. Foto: Nira Rodriguez Molin

Gondolen stämmer staden för Slussen-strulet

Slussenbygget med tillhörande buller och avstängningar har skrämt bort kunderna. Det menar restaurangen Gondolen, som nu stämmer staden på 11 miljoner kronor.

  • Publicerad 12:01, 22 maj 2018

Det är P4 Stockholm som rapporterar om att den klassiska restaurangen har fått nog av det bullriga Slussenbygget. De menar att deras verksamhet tappat så pass många kunder på grund av de ständiga avstängningarna och rivningarna, att staden bör ersätta dem. Därför kräver de nu Stockholms stad på ett skadestånd på 11 miljoner kronor.

Anna Lallerstedt, ägare till Gondolen, säger till P4 att man hittills inte behövt avskeda några anställda – däremot har man valt att inte ersätta tjänsterna efter sju personer som slutat.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men Stockholm stad ser inte ut att ersätta de restauranger som hävdar att de tagit skada av Slussenbygget.

– Vi har gjort bedömningen att det inte finns skäl till skadeståndsanspråken. Vi är trygga med den bedömningen, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet, till P4 Stockholm.

Hon menar att staden hela tiden gör sitt bästa för att se till att allt fungerar så smidigt som möjligt – och att staden även ser till att informera om att butiker och restauranger har öppet som vanligt. Men restaurang Gondolen upplever enligt kanalen den raka motsatsen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.