Så här presenteras Farsta sim- och idrottshall för alla engelska läsare på stockholm.se. Foto: Skärmdump Stockholms Stad

Googles diss av Farsta simhall

Konstiga ordföljder och pinsamma verbböjningar – alla vet hur fel en mening kan bli med Google Translate. Trots det översätts Stockholm stads hemsida med verktyget – och fel blir det.

  • Publicerad 14:04, 27 feb 2018

Om du vill läsa Stockholm stads hemsida på ett annat språk än svenska är du välkommen att göra det genom att ändra "Language" uppe till höger i webbfönstret. Men var beredd på roliga ordföljder och faktafel, sidan översätts nämligen med Google Translate.

Ett exempel är Farsta sim- och idrottshall som med den engelska versionen blir "Worst swimming and sports hall". Att simhallen skulle vara den värsta grundar sig alltså inte på någon fakta utan är en ren och skär felöversättning. I bildtexten översätts "Farsta" dessutom med "Farest" och i början av texten blir "Farsta" till "The highest".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholm stads kommunikatör Malin Marcusson är inte lika road som vi är när vi påtalar missarna.

– Jag kände inte till det här fallet, men det här är en typ av fel som tyvärr ibland uppstår med automatiska översättningar.

Vad kommer ni göra åt översättningen?

–  Vi kan inte göra så mycket tyvärr åt hur översättningen görs. Det vi däremot gör är att vi håller på att arbeta med en ny stockholm.se. I det arbetet kommer vi att titta på hur vi på ett bättre sätt kan tillhandahålla information på engelska, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sidan på svenska.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48