BEACHVOLLEY. Fredrik Molin har själv anlagt en privat beachvolleyplan på villatomten där sonen Jakob kan träna. Foto: Simon Markusson

”Gör dem till beachvolleyplaner”

I en artikel i tidigare nummer skrev Vi i Sollentuna om de övergivna grusplanerna i kommunen som kan få nya användningsområden. Sollentuna volleybollklubbs ordförande Henrik Blomgren svarade med ett förslag om att anlägga beachvolleyplaner.

  • Publicerad 15:50, 21 jul 2014


– Det finns
några enstaka ställen där det går att spela beachvolleyboll, som vid Rösjön, men tillgången på planer står inte alls i paritet med efterfrågan, säger Henrik Blomgren.

Han framhåller att Sollentuna volley är Sveriges första volleyklubb, som grundades 1961, med en bragdfylld historia där man bland annat kan stoltsera med flest SM-guld i rad någonsin, 14 stycken under 1980- och 90-talet.

– Vi har all organisation som behövs för att bedriva beachvolley och startade en beachsektion förra året. Det vi saknar är beachplaner, säger Henrik Blomgren.

Trots att beachsektionen är så pass liten kan klubben ändå samla 150-200 personer för att åka till Beach-SM i Falkenberg varje år, och Henrik Blomgren är övertygad om att sporten skulle växa betydligt i Sollentuna om förutsättningarna i form av beachplaner blev verklighet. Och det är något som kommunen skulle kunna lösa till en mycket liten kostnad, enligt honom.

– Det kostar nästan ingenting att anlägga en beachvolleyplan. Det kostar kanske 50 000 kronor. Man gräver kanske 40 centimeter, dränerar så att vatten rinner bort och lägger dit lite speciell sand och sätter upp nät. Det är betydligt billigare än att anlägga en konstgräsplan, säger Henrik Blomgren.

– Underhållet består i princip i att kratta sanden och se till så det inte hamnar glas och skräp i den. Sådant fixar vi som klubb.

Fredrik Molin är förälder i klubben och bestämde sig för att personligen göra något åt bristen på beachvolleyplaner – genom att anlägga en egen på villatomten. Där kan sonen Jakob Molin, 17, träna.

– Hade det funnits planer i kommunen hade jag inte skaffat en egen. Det skulle behövas i vart fall två planer, gärna nere vid simhallen. Den som finns idag vid Rösjön är dels för kort och har dålig sand för beachvolley, säger Fredrik Molin.

Han bekräftar att det inte behöver kosta så mycket för kommunen att anlägga planerna.

– Skulle kommunen göra en beachvolleyplan skulle kostnaden kanske landa på 60-70 tusen kronor, gör man två på en gång kanske man kommer ner ännu mer i pris, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Helenelunds centrum får ett ansiktslyft

Nyheter Ja till nya balkonger i miljonprogrammet Flera delar av miljonprogrammet i Helenelund ska rustas upp. Bostadsrättsföreningen Härden 117 meddelar att de nu har fått bygglov för nya balkonger.tisdag 25/2 11:39
Stockholm Direkt