Gör Rask succé på musikal

För två år sedan blev Enköpingsdottern Angelica Rask färdigutbildad musikalartist. Nu gör hon succé i den kritikerrosade musikalen ”Äventyret Alladin” där hon spelar flera roller. – Jag lever min dröm just nu, säger Angelica Rask.

  • Publicerad 16:52, 31 jan 2018

Jag lever ju min dröm just nu.

Just nu spelas den kritikerrosade musikalen ”Äventyret Aladdin” på arenor runt om i Sverige. På scenen står bland andra Markoolio och Claes Malmberg, men också Angelica Rask, född och uppvuxen i Enköping.

– Its Amazing! Jag tog min examen från Stockholm Musikalartist Utbildning 2016. Jag känner mig så priviligerad som får göra det här. Men det ligger mycket hårt jobb bakom, och lite tur. Jag jobbar med det jag älskar, säger Angelica Rask.

I ensemblen ingår 18 personer. Angelicas roll flera. Bokstavligen.

– Jag sjunger och dansar, och har flera olika roller. Så det är en hel del stressiga klädbyten bakom scenen, säger Angelica.

”Totalmaxade dygn”

Musikalen spelas i huvudsak på helgerna, fram till i slutet av april. Ibland är det föreställningar både fredag, lördag och söndag.

– Det är verkligen fullt ös, det är totalmaxade dygn. Men vi hinner umgås mycket i ensemblen. Det är ett helkul gäng. Alla är superhärliga och motiverade, säger hon och tillägger:

– Jag lever ju min dröm just nu. På helgerna spelar jag musikal och i veckorna går jag på auditions.

Det var sju år sedan Angelica packade väskan och flyttade från Enköping, till huvudstaden. Men boendemarknaden i Stockholm har gjort att hon tidvis har flyttat hem till Enköping under åren.

– Jag har flyttat hem då och då, men nu bor jag i Stockholm, men jag tänker ofta på Enköping. Mitt älskade Enköping, säger hon.

Så du har inte blivit för stor för Enköping?

– Nej nej, även om karriären kommer att bli som jag vill så är man ju bara människa. Hur man än vrider och vänder på det så är det ju egentligen bara ett jobb, säger Angelica med ett leende.

Har du någon drömroll?

– Egentligen är min dröm att kunna fortsätta som musikalartist och kunna livnära mig på det här. Men jag har en drömroll, Leading Player i Pippin. Jag såg den på Broadway och tänkte, det är det här jag ska göra, säger Angelica.

Dansat i Mello

Innan dagens medverkan i ”Äventyret Aladdin” har Angelica bland annat varit showartist i 2Entertains ”Northern Lights” samt dansat i såväl Melodifestivalen 2014 som Polar Eclipse Theatres uppsättning av ”A Midsummer Nights Dream” på Parkteatern.

Angelica Rask har också varit engagerad i den interaktiva teatern ”Satans demokrati”, ett imponerande projekt med aktörer och dansare vars kreativitet översköljde publiken.

Äventyret Aladdin hade premiär den 26 december på Stockholm Waterfront. Totalt kommer det att bli 34 föreställningar. 26 ute i landet, och åtta i Stockholm. Den sissta föreställningen görs söndagen den 22 april i Kristianstad.

Namn: Angelica Rask.

Ålder: 27 år.

Bor: Stockholm.

Yrke: Musikalartist.

Favoritmusikal: Pippin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bresserestaurangen – klart för start i juni

Nyheter Många har funderat på vad det ska bli av Bresse Krog. Nu finns det svar – Nordic Camping, som driver själva campingen, tar över krogen och startar nu en bistro/café.måndag 21/5 16:08

Utvisad var tillbaka - greps

Nyheter Det blev en lugn helg i Enköping. Polisen hade bara två större händelser att hantera.måndag 21/5 11:07