Cissi da Silva prisas nu av kommunen. Foto: Privat.

Gör Täby tryggare – peppat hundratals till att vara med

Förra året startade Cissi da Silva frivilliga nattvandrare i Täby Kyrkby. Nu prisas hon för sitt engagemang.

  • Publicerad 14:29, 31 jan 2018

Hur känns det?

– Det känns lite galet, allt har gått så fort. Jag startade nattvandringarna i Täby Kyrkby från mitt hjärta. Jag ville kolla vad ungdomarna vill ha i Kyrkbyn och vara ute och se mig om. Vi har gått varje fredag sedan september.

Varför startade du nattvandringar?

– Det var egentligen för att det hade hänt så otroligt mycket under en helg. Det klottrades på byggnader och skolor och det brändes saker. Jag reagerade, ”vad är det som har hänt?”.

Hur många är med i Facebookgruppen?

– Från början var det 250-300, sen har det gått ner, alla har inte tid, nu är vi 208 i gruppen och 35 som har varit aktiva.

Har det blivit lugnare?

– Jag tror nog att det har det, men jag vet inte. Det har inte varit lika stökigt, förutom en gång när vi hade en stormatch men, det var för att det kom folk från andra håll. Vi får se vad som händer i vår och sommar när man rör på sig på ett annat sätt, jag hoppas att fler vill vara aktiva och hänga med.

Hur har ungdomarna bemött er?

– Jättebra. Det fanns lite rädsla i början, men sen har det gått bra. Jag är ganska framåt och är nyfiken på vad de vill ha, vad som är negativt och positivt och pratar med dem, sen har det släppt.

Och vad vill ungdomarna ha?

– Jag är ju en gammal Kyrkbybo som har kommit tillbaka och jag vet vad som saknas. En ungdomsgård, och det är vad ungdomarna vill ha också, en trygg plats att vara på. Det är ju inte alltid man vill vara hemma med sina föräldrar, ibland vill man inte vara hemma och ibland vill man prata med en annan vuxen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täbys polischef om skottlossningen

Nyheter "Inget hot mot samhället" Det var i lördags morse som en man i skottsäker väst och hjälm sköts av polisen utanför polishuset vid Täby centrum.måndag 28/5 8:18

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Vi är stockholm