TACKSAM. Gordana fick tillbaka sitt SL-kort. Foto: Jonny Andersson

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.

  • Publicerad 17:46, 15 maj 2019

Det finns många godhjärtade, det kan Gordana Dutina Matesson, 79, vittna om. Hon skulle på långfredagen hem till Sundbyberg från Ica Maxi, Solna och på busshållplatsen började hon samtala med "två yngre kvinnor med eritreanska rötter". När Gordana kom hem upptäckte hon att hennes SL-kortet var borta.

Via SL fick hon besked om att ingen chaufför lämnat in något upphittat kort och med det gav Gordana upp. Hon trodde inte att någon vänlig själ skulle höra av sig.

Men. Till hennes förvåning ringde det förra helgen. Det var sonen till en av kvinnorna hon haft sällskap med på hållplatsen. Hans mamma hade tagit hand om Gordanas SL-kort och sonen ringde från Upplands Väsby.

– Det är så fantastiskt. Det skrivs så mycket om bråk och brott, men det finns vänliga och omtänksamma människor, säger Gordana Dutina Matesson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Från Sundbyberg till VM i längdskidor

Sport 22-åringen med i svenska U23-truppen Gustav Aflodal, 22, började med längdskidor i Sundbybergs IK. Nu ingår han i svenska truppen när U23-VM i längdskidor inleds i Tyskland den första mars.fredag 21/2 16:05

Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Quiz. Testa dina kunskaper om lediga veckan Dags för sportlov i Sundbyberg som har en diger sporthistoria. Men vad kan du om lovet och om Sumpans OS-medaljörer? Fira in lovet genom att utmana nära och kära i vårt quiz!fredag 21/2 15:49

Lista: Det här kan du göra under lovet i Sumpan

Nyheter 10 gratis aktiviteter för skollovsbarn Koda spel, lär dig keramik eller varför inte ta en danskurs? Vi listar tio gratis saker att göra för barn och unga som hänger hemma i Sundbyberg på sportlovet.fredag 21/2 15:29
Stockholm Direkt