TACKSAM. Gordana fick tillbaka sitt SL-kort. Foto: Jonny Andersson

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.

  • Publicerad 17:46, 15 maj 2019

Det finns många godhjärtade, det kan Gordana Dutina Matesson, 79, vittna om. Hon skulle på långfredagen hem till Sundbyberg från Ica Maxi, Solna och på busshållplatsen började hon samtala med "två yngre kvinnor med eritreanska rötter". När Gordana kom hem upptäckte hon att hennes SL-kortet var borta.

Via SL fick hon besked om att ingen chaufför lämnat in något upphittat kort och med det gav Gordana upp. Hon trodde inte att någon vänlig själ skulle höra av sig.

Men. Till hennes förvåning ringde det förra helgen. Det var sonen till en av kvinnorna hon haft sällskap med på hållplatsen. Hans mamma hade tagit hand om Gordanas SL-kort och sonen ringde från Upplands Väsby.

– Det är så fantastiskt. Det skrivs så mycket om bråk och brott, men det finns vänliga och omtänksamma människor, säger Gordana Dutina Matesson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Nyheter Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.onsdag 15/5 17:46
Stockholm Direkt