Lyxpannkakor. Jesper Olofsson, restaurangchef, och Edvin Warte, hans "högra hand" ser fram emot att öppna Creperie & Logi Vasastan 16/12. Foto: Mimmi Epstein

Gotländska crepes kommer till Vasastan

Nu blir det crepes och galetter för hela slanten på Surbrunnsgatan 39. Nästa helg öppnar kedjan som startade på Gotland för tolv år sedan i Vasastan.

  • Publicerad 19:40, 6 dec 2018

2006 öppnade Creperie & Logi i anrika Strykjärnshuset i Visby på Gotland. Knappt tio år senare öppnade man ett andra ställe i en gammal brandstation i Åre. Efter att ha letat lokaler i Stockholm i två år flyttar man nu in i Makais gamla lokaler på Surbrunnsgatan 39.

– De andra ställena ligger ju i unika lokaler och vi ville hitta rätt ställe i Stockholm också. Surbrunnsgatan har ju en lite speciell historia eftersom det fanns en surbrunn här förut som ska ha haft ett hälsogivande vatten, säger Jesper Olofsson, restaurangchef och fortsätter:

– Vi vill skapa en vardagsrumskänsla och har rivit ut den gamla inredningen för att bygga upp vårt eget från grunden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På menyn finns crepes, "söta lyxpannkakor", och galetter, den matigare varianten. Några populära varianter av de senare är bacon och kyckling, skagen med löjrom och chevreost med honung och mandel.

– Vi använder oss också av lokala produkter, som till exempel renskav i Åre och lamm på Gotland. I Stockholm blir det svårare eftersom det inte finns så många bondgårdar här men vi tänker oss att vi tar med en del av Gotland hit, säger Jesper Olofsson

Den 16 december siktar Creperie & Logi att öppna men dagen innan har man en liten smygöppning för grannarna i huset. Tanken är att stället ska ha öppet varje dag från cirka 11 framöver, det är dock oklart om de har öppet på julafton i år.