Gott hopp om skidspår till helgen

Om bara snön anländer är förutsättningarna perfekta för upp till fem mil skidspår i Sundbyberg. Redan i dag är det möjligt att ge sig ut på en milslinga.

  • Publicerad 18:30, 24 jan 2019

Det är förvånansvärt bra spår

– Med så kallade Stockholmsskidor, repiga och stenstötta, är det möjligt att åka en milslinga i dag. Vi har fått ut konstsnö på en ängsslinga som är 1.3 kilometer. På milslingan finns det bra partier, men även isiga, säger Göran Persson, föreståndare på Ursviks motionsgård.

För skidentusiasterna är isen hittills det enda positiva med säsongen. Den har lagts sig utmed nästan samtliga spårslingor i Ursvik och ger en perfekt grund.

– Tjälen har dessutom gått ner en bit, inflikar Göran Persson. Så kommer det snö är förutsättningarna jättebra.

Längsmed ett litet skogsparti kommer en diagonalåkande man, Roland. Han stannar till.

– Jag har åkt 300 meter och det är förvånansvärt bra spår. Jag trodde inte att de senaste flingorna skulle lägga sig som de gjort, säger han.

Göran ger honom lite vägledning om var det ser bäst ut, men varnar även för att det bara är is på sina ställen.

– Vi har flyttat hit den här vintern. Klimatet är bättre här än nere vid Ursviks idrottsplats/motionsgård. Den här ytan (stor som en fotbollsplan) har vi gjort av konstsnö. Kullarna är konstsnöhögar, egentligen är det här en platt äng. SIK:s yngsta tränar här, de ställer upp koner och åker enbart med skateskidor.

Vi ser Roland glida ner för en liten backe och bortöver terrängen med hygglig fart.

Göran Persson siar inte om väder. Prognosen säger att det kommer nederbörd i morgon och han är beredd om det är i snöform. Då ska han ut med pistmaskinen och ge åkarna så många mil skidspår det bara är möjligt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Förslag om uppdelat arvode återremitterat

Nyheter Lång debatt om Socialdemokraternas förslag Efter en debatt som pågick i knapp en och en halv timme återremitterades Socialdemokraternas förslag att en av partiets två kommunalrådsposter ska fördelas på nio personer.tisdag 19/2 15:50

Få vill nattvandra i Sundbyberg

Nyheter Kämpar för att locka vuxna ut på kvällarna Sju personer har valt att viga sin tid till att nattvandra i Sundbybergs lokala delar. Men för att klara av arbetet behöver det vara fler och just nu är uppslutningen "katastrofdålig", enligt...tisdag 19/2 11:00