Foto: Mostphotos

GPS-tjuvar slog till i helgen

GPS-tjuvar var i området i helgen. Målet: grävmaskiner. I Enköping stals för en halv miljon kronor, i Bålsta var det antenner som togs.

  • Publicerad 09:59, 2 dec 2019

GPS-utrustning i jordbruksmaskiner och grävmaskiner är eftertraktad.

Under måndagens morgon konstaterade personal i både Enköping och Bålsta att deras grävmaskiner utsatts för inbrott i helgen.

I Bålsta lämnades två grävmaskiner kvar vid ett husbygge på Sköldvägen. Då personal kom dit klockan sex på måndagsmorgonen hade tjuvar varit där och tagit sig in i de båda grävmaskinerna. Från den ena hade de tagit två antenner och ett GPD-fäste. Värdet har inte fastställts än.

I Enköping slutade grävarna på fredagen kl 13. Då de på måndagen kom till platsen på Baltzar von Platens gata i Annelund konstaterades att det varit inbrott i en grävmaskin där och att utrustning för en halv miljon kronor stulits.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46