Foto: Mostphotos

GPS-tjuvar slog till i helgen

GPS-tjuvar var i området i helgen. Målet: grävmaskiner. I Enköping stals för en halv miljon kronor, i Bålsta var det antenner som togs.

  • Publicerad 09:59, 2 dec 2019

GPS-utrustning i jordbruksmaskiner och grävmaskiner är eftertraktad.

Under måndagens morgon konstaterade personal i både Enköping och Bålsta att deras grävmaskiner utsatts för inbrott i helgen.

I Bålsta lämnades två grävmaskiner kvar vid ett husbygge på Sköldvägen. Då personal kom dit klockan sex på måndagsmorgonen hade tjuvar varit där och tagit sig in i de båda grävmaskinerna. Från den ena hade de tagit två antenner och ett GPD-fäste. Värdet har inte fastställts än.

I Enköping slutade grävarna på fredagen kl 13. Då de på måndagen kom till platsen på Baltzar von Platens gata i Annelund konstaterades att det varit inbrott i en grävmaskin där och att utrustning för en halv miljon kronor stulits.

Bergvretenskolan vidare i Vi i femman

Nyheter 106 klasser i Uppsala län sökte, men det var bara åtta klasser som gick vidare. Bergvretenskolans 5C är en av dem. De ska nu tävla i Sveriges största kunskapstävling ”Vi i femman” i P4 Uppland.tisdag 21/1 12:57

Ingen skidbacke i Skattmansö i år

Nyheter I dagarna var det tänkt att Skattmansöbacken skulle öppnas för allmänheten. Men så kommer det inte att bli. – Det är förjävligt, säger Linus Lindbom, Skattmansöådalens ordförande.tisdag 21/1 9:40