Cope2. Graffitikonstnären från Bronx har blivit ett av streetart-scenens mest kända namn. Foto: Wallery Gallery

Graffitilegend från Bronx kommer till Östermalm

Efter New York, Paris och Tokyo är det Stockholms tur att möta streetart-stjärnan Cope2.

  • Publicerad 13:59, 15 apr 2019

Det är gatukonstgalleriet Wallery på Skeppargatan på Östermalm som presenterar Cope2 i soloutställningen A Bronx Legend. Hans verk har tidigare visats i städer som New York, Tokyo och Paris och utställningen i Stockholm består av utvalda verk från ett 40-årigt konstnärskap.

– Efter sex år i branschen, är vi otroligt stolta över att presentera vår första utställning med en verklig världsstjärna som Cope2, säger Wallerys grundare Jimmie Hall i ett pressmeddelande.

Han öppnar galleri med gatukonst – och tapasbar

Cope2, eller Fernando Carlo som är hans riktiga namn, föddes i Bronx, New York, 1968 och hans gatukonst har prytt staden ända sedan 1980-talet. Med tiden har han kommit att betraktas som en förgrundsgestalt inom den amerikanska graffitirörelsen. Jimmie Hall på Wallery säger att graffitikonstnärens estetik är "både direkt och lekfull".

– Han har dessutom behållit sin omisskänneliga stil i nästan 40 år och blivit ett av streetart-scenens mest kända namn, konstaterar Jimmie Hall.

Utställningen A Bronx Legend öppnar med en vernissagefest den 27 april och pågår till den 25 maj. Galleriet är öppet 11–18 tisdag–fredag samt lördagar 12–17.

Trots vallöftet: Graffitiväggarna blir kvar