Borta. Graffitin i Västermalmsgallerian höll på att vittra sönder, i stället togs den bort. Foto: Mimmi Epstein

Graffitin i Västermalmsgallerian en flopp

För ett par veckor sedan målades ett graffitikonstverk med inspiration från Pennsylvania på Västermalmsgallerians golv. Verket skulle bli permanent men redan nu är det borta.

  • Publicerad 16:30, 9 mar 2018

Rikard Olsens färgglada grafittikonst målades på Västermalmsgallerians golv under sportlovsveckan.

– Det blir som en gångväg genom gallerian. Inspirationen kommer från en gammal nedlagd motorväg i Pennsylvania, "Graffiti highway", sa konstnären Rikard Olsen till Vårt Kungsholmen för bara någon vecka sedan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har Västermalmsgallerian tagit bort verket, eftersom det höll på att vittra bort.

– Inför målningen gjorde vi en teknisk undersökning "by the book" och trodde att det skulle hålla, men tyvärr visade det sig att golvytan inte tog in färgen. Det är jättetråkigt men dessvärre kände vi att vi var tvungna att ta bort konstverket, eftersom det började flagna bort, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Om det blir ett nytt konstverk är inte klart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48

Här kan du kolla VM på tjock-tv – utan ljud

Nyheter Ägaren inför Sverigematchen: "Kommer nog inte så många" I dag spelar Sverige sin första VM-match och på flera håll och ställen runtom i stan visas den på storbildsskärm. På klassiska fiket Ritorno i Vasastan visar man också matchen, men utan ljud.måndag 18/6 11:39