JULKÄNSLA. Snart kommer 64 julgranar att sprida julkänsla runt om i Sundbyberg. Foto: Per Cornell

Granen tänds till körsång i Rissne

På onsdagen tänder Förvaltaren hela 64 julgranar och på Lavettvägen 11–15 blir julkänslan förstärkt när barnkören El Sistema sjunger med Zoie Finer.

  • Publicerad 11:26, 26 nov 2019

Den 27 november anländer julkänslan till Rissne när Förvaltaren tillsammans med lokala barnkören El Sistema och prisbelönta sundbybergssångerskan Zoie Finer sjunger in julen och tänder granen på Lavettvägen 11–15. Klockan 17 tänds granen och bara minuter senare lyser det på alla gårdar i Rissne till tonerna av julens musik.

Tändningen i Rissne är en ny tradition för att skapa positiv stämning inför advent, jul och nyår. Totalt tänder Förvaltaren 64 granar runt om i Sundbyberg. Flest i Rissne och Ursvik med 31 stycken. Nio i Hallonbergen och Ör. Övriga 24 i de centrala delarna.

– I snitt blir det nästan en julgran per gård. Av många hyresgäster och barn efterlängtat och uppskattat. Det är också därför vi storsatsar på granarna varje år. Utan julgran ingen julkänsla, säger Mikael Blomkvist som är gruppchef på Förvaltaren.

Granarna är fyra till sex meter höga, har ledbelysningar och kommer att tändas på eftermiddagen när mörkret faller.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Så ska SL dra in ännu mer pengar på reklam

Nyheter Hela tåg och stationer kan kläs in Blågröna styret i Region Stockholm planerar att dra ännu mer stålar på reklam och fler kommersiella ytor i kollektivtrafiken.tisdag 10/12 11:41

Storsatsning på skidspår i Sundbyberg

Nyheter Två snökanoner ska fixa snö i Milot Om temperaturen hittar ner under nollan ska det i vinter erbjudas fina skidspår i Milot, Ursvik. Med ekonomiskt stöd från Idrottslyftet satsar Sundbybergs IK:s skidsektion och kommunen, men det pågår...måndag 9/12 16:36
Stockholm Direkt