Tjuven försökte bryta sig in i en villa på Friskyttevägen i Trångsund. När hen blev upptäckt sprang tjuven mot Nytorps Mosse IP. Foto: Google maps/Mostphotos

Grannar jagade bort inbrottstjuv i Trångsund

När en inbrottstjuv krossade en ruta i Trångsund på tisdagen fick hen en obehaglig överraskning. Någon ur grannskapet lade märke till tjuven och tog upp jakten.

  • Publicerad 10:11, 31 jan 2018

En mörkklädd person försökte strax innan 19 på tisdagen att ta sig in i en villa på Friskyttevägen i Trångsund. Men personen hann inte mer än att krossa ena rutan i en dubbelruta innan hen blev upptäckt av grannskapet.

Avslöjad sprang hen från platsen mot Nytorps Mosse IP. Och grannen sprang efter.

Tjuven visade sig dock vara snabbast och lyckades snart komma ur synhåll.

– Vi skickade dit en hundpatrull och försökte spåra, men vi har inte hittat personen. Vi stannade en del personer, men inga som matchade med signalementen som vittnet hade lämnat, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionsledningscentral.

Är det vanligt att grannar jagar bort inbrottstjuvar så här?

– Man får såklart göra en värdering själv vilka risker man utsätter sig för. Men grannsamverkan är ju jättebra. Om tjuvar vet att de är observerade drar de sig från att fullfölja brottet. Om man ser någon som går in i ett hus eller hör ett larm kan man också bara observera. Lägg märke till signalement, bil, vilken riktning sprang de i?

Bostadsinbrotten har blivit fler i Stockholmsområdet de senaste månaderna, vilket har gjort grannskap mer observanta, berättar Eva Nilsson. Men hon varnar för att inte utsätta sig sjäva för onödiga risker.

– Det är bara grejer, så sätt inte ditt liv i fara.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.